tiistai 16. syyskuuta 2014

Suuri edistysaskel

Tajusin tässä vähän aikaa sitten että olen ottanut mahtavan askeleen kohti minimalismia - ihan vahingossa. Tunnetustihan jokaisen tytön penaalissa täytyy olla se täydellinen värisarja stabiloja sekä ehkä värikyniä ja muutama geelikynä vielä päälle. Noh, tajusin aamulla, että penaalini on jo pitkään näyttänyt sisältöineen tältä:



Vain kaikki tarpeellinen, ei ylimääräistä. Uskontoa kerratessa mukana oli muutama värikynä, mutta jätin nekin taas pois, kun en niitä nyt penaalissa tarvitse. Olen tyytyväinen :3 Penaali on näyttänyt tältä jo useamman kuukauden, on ihanaa, kun penaali menee helposti kiinni, eikä tarvitse etsiä sieltä lyijykynää tai kumia. Yleisestikin kynien vähentyminen näkyy kumin koossa. Aiemmin oli paljon huonoja kumeja, joita vaihteli usein, mutta nyt olen pidempään jo käyttänyt vain tätä sinistä faber castellin yksilöä, joka on jo melkein loppuunkulunut. Seuraava odottaa jo laatikossa. Luultavasti luovun tuosta vielä tämän viikon aikana, sillä kumittaminen rupeaa olemaan jo haastavaa :P Varmaan ensimmäinen loppuunkuluttamani kumi ikinä! Jees!







Vaatteiden tarpeen kartoitus ja tavaramäärästä ahdistuminen.


Tadaa! Tässä ovat kaikki ne vaatteet joita olen kuukauden aikana käyttänyt, n. 30 kpl (luulen, että muutama jäi pyykkikoriin)

Lisäksi olen käyttänyt yhtä takkia (uutta rakkaustakkiani) sekä kaksia kenkiä (oikeastaan kolmia, mutta kolmansia vain ajatushäiriön vuoksi. Muuten en olisi pukenut niitä) Ja koruista olen käyttänyt kahta tai kolmea. Yksiä korviksia ja yhtä tai kahta kaulakorua.

Project 333-toteutus ei olisi lainkaan mahdoton. Tässä ovat nimittäin myös oikeastaan kaikki ne vaatteet, joita tarvitsen!

Vaatekaappi on nyt siis kutistunut hyvää tahtia. Yöpaitojen kanssa on edelleen luopumisngelmaa... Katsotaan mitä mä niille teen. Toisen ongelman muodostaa edelleen äitini. Muutaman viimeviikon aikana meijän äiti on raahannut mulle taas kasan uutta tavaraa. Ainakin 20 tavaraa, joista 15 vaatteita. Okei, tekee se välillä kivojakin ostoksia, kuten ton mun rakkaustakin ja nokian punaset kumpparit, mut suurin osa on huteja. Ja niistä hutiostoksista on vaivaa, ihan oikeesti. En oikeen tiedä miten niistä luopuis sillee hissun kissun pikkuhiljaa. Ilmesesti se nyt yrittää saada epätoivosesti mut pysymään kotona, koska pelkää jäävänsä yksin jos mä muutan pois kotoa. Olen siis ainoa lapsi, ja meijän isä on varmaan yhteensä 3/4 viikoista muualla kun kotona. Viimisen muutaman kuukauden aikana oon nähy sen vaan vilaukselta muutaman kerran, kun en oo mökkeillyt ja se ei juuri käy Turussa.

Ongelmana vaan on se, että mitä enemmän se mulle, tai ylipäänsä ostaa "kivoja juttuja" tänne lisää, sitä enemmän minä hinkuan täältä pois. Mulla on täällä huonekin nyt ihan kaaoksessa, kun kotona oleminen vaan ahdistaa, enkä saa mitään aikaiseksi. Toinen ongelma täällä on se, ettei täällä ole ruokaa. Ei mitään, mitä syödä koulustatullessa, saatika aamulla sinne lähtiessä. Ja mitään ei pysty laittamaan, koska keittiön tasot ovat täynnä tavaraa.

Tähän liittyen, melkein huvittavana piirteenä olen huomannut sen, että aina ollessani kupittaalla käyn fanaattisesti läpi siellä olevaa tavaraa, järjestelen kaappeja ja ahdistun jos pöydällä on kasa kuitteja, muutama kynä ja vielä jotain muuta. Olen melkein neuroottinen sen suhteen. Kaikken hyvittavinta tässä on se, että samaan aikaan käydään psykologiassa nyt läpi kaikenmaailman neurooseja ja kuulostaa vaan vähän kärjistettyinä niin tutuilta ne jutut :D Tällä hetkellä ois niin houkuttelevaa pakata matkalaukullinen tavaraa mukaan ja kadota jonnekkin.

Näin iloisissa tunnelmissa tälläkertaa. Suurin stressin aihe on kuitenkin nyt ohi. Uskonto on kirjoitettu!

lauantai 13. syyskuuta 2014

Miten saada vaatteet kestämään kauemmin?

Huh, taas on takana yksi kirppisaamu. Nyt tavaraa meni paremmin kuin aikoihin! Olin siis myymässä Turun kirjakahvilan järjestämällä ilmaiskirppiksella. Takaisin tullessa oikein tunsi, kuinka kassit olivat keventyneet. Hyvä reissu, sain läppärikassaanikin satasella kerrytettyä.

Aloitin siis säästämisen uuteen läppäriin. Tällä hetkellä käytössäni on kaksi läppäriä, isompi pitkään kirjoittamiseen ja pienempi mukana pidettäväksi. Miniläppäri on vieläpä harmillisen painava niin pieneksi koneeksi. Siispä päätin hankkia Macbookin itselleni. 13-tuumainen mäkki on kevyt, mutta tarpeeksi iso. Saan siis luovuttua molemmista (huonoista) läppäreistäni.

Tässä syksyn tullen ollen paljon kaivanut laatikoista syysvaatteita ja -kenkiä ja ostanut myös joitain uusiakin juttuja, tarpeeseen kylläkin onneksi. Olen selkeästi huomannut, kuinka osa vaatteista näyttää aivan karsealta kun ne kaivaa laatikoista esiin, ja osa hehkuu vuosienkin jälkeen kuin uutena. Mikä tähän vaikuttaa? Ehkä tärkeimpänä vaatteiden laatu. Kuten aiemmin jo kerroinkin, vuoden jälkeen halppis-maiharini ovat huonossa kunnossa, kun taas 4 vuotta käytössä olleet kalliimmat talvikengät ovat edelleen loistavassa kunnossa.

Mutta laadukkaat ja kalliitkin asiat saa huonoon kuntoon mikäli niistä ei pidä huolta. Tämä on asia, josta valitettavan moni nuori ei pidä huolta. Pieni, näkymättömästi korjattavissa oleva reikä tekee koko paidasta käyttökelvottoman kun se lähtee leviämään. Korjaamistaidon puutteen lisäksi myös vaatteiden ja kenkien huolto: tuuletus, pyyhkiminen, kenkissä lankkaus ja oikein säilytys unohtuu monelta.

En usko, että kyse on pelkästään välinpitämättömyydestä. Ehkä nuoret eivät oikeasti vain tiedä, että nahkakenkiä pitäisi lankata, ja jos tietävät niin eivät osaa. Valitettavan moni myös satsaa mielellään rahansa niin huonolaatuisiin vaatteisiin, ettei niitä kannata korjata, kun ne ovat jo niin rupuisia. Erään kaverini kanssa juuri keskustelin vatteista. Mainitsin hänelle, että haluaisin yksinkertaistaa vaatekaappiani ja satsata vain laatuun, joka kestää. Hän ei ollenkaan ymmärtänyt. mitä tarkoitin. On kuulemma parempi ostaa halvalla paljon vaatteita, kuin satsata laatuun, sillä halvalla saa enemmän valinnanvaraa. Sitäpaitsi kuulemma, muoti muuttuu. Noh, kullakin on mielipiteensä. Lisää, ainakin nuorten mielipiteitä aiheesta: http://www.demi.fi/keskustelut/tyyli-ja-kauneus/paljon-halvalla-vai-v%C3%A4h%C3%A4n-kalliilla#.VBRJ0fl_uuQ, jossa suurin osa haluaa paljon halvalla

Mutta kootusti, miten vaatteet saa kestämään pidempään?

KENGÄT

Nahkakenkien lankkaus säännöllisesti, sitä useammin, mitä enemmän kenkiä käyttää. Ja itsekin, vaikka vastustan esim. tehotuotantoa pyrin kenkäni nykyään hankkimaan nahkaisina. Ne vain kestävät pidempään ja muotoutuvat hyvin jalkaan. Niin nahkaiset kuin ekstiilikengätkin kannattaa myös pyyhkäistä puhtaaksi, kun ne likaantuvat, niin ei lika pääse pinttymään. Kengät kannattaa myös suojata sprayllä, joka myös parantaa vedenpitoa ja hylkii likaa. Haittana on se, että nämä aineet ovat todella epäekologisia, tietääkö joku jonkin ekologisen vaihtoehdon? Saa vinkata! Hyvä kenkien lankkausohje löytyy ainakin Henriikan blogista: http://aamukahvilla.bellablogit.fi/2014/03/kenkien-hoidon-abc/. Tavaraa vähentävän ei ehkä kannata ottaa kenkien määrästä kuitenkaan mallia :''D

Syksyinen kenkienhuoltotuokioni. Kesäkenkäni lankkasin jo aiemmin, mutta uudet kengät piti lankata ja suojata.


Kengät on myös tärkeää säilyttää oikein. Kengät pysyvät ryhdikkäinä, kun ne säilytetään täytettynä sanomalehdellä ( ei kuitenkaan tumpattuna, ne venyvät) tai lepolestitettyinä. Lisäksi säilymistä esesauttaa se, ettei kenkiä säilytetä yhdessä laatikossa päällekäin, vaan erillisissä laatikoissa tai vaikkapa hyllyllä. Itselläni on tankoon kiinnitettävä härpäke, jossa on lokeroita. Niitä saa mm. ikeasta. Ei saakkaan enää. Noh, kodin1:ssä saattaa olla :) Ikeassa on ainakin lepolestejä kenkiin. Niitä tosin on vain kahta kokoa... Muista myös pitää silmällä korkolappujen kulumista, ja vie kengät ajoissa suutariin. Kenkiä ei myöskään kannata olla liikaa. Nahkakengät nauttivat käytöstä, ja vain koppuroituvat, jos ovat pitkään käyttämättä.

Kenkien säilyttäminen oikein pitää ne kauniimpina pidempään ja lisää käyttöikää.


VAATTEET

Ensinnäkin vaatteet, joita ei vähään aikaan käytä, esimerkiksi talvisäilössä olevat kesätakit tai juhlamekot kannattaa ehdottomasti säilyttää pukupusseisssa. Näin ne säilyvät parempina, eivätkä esimerkiksi pölyty - niitä ei tarvitse pestä säilytyksen jälkeen ja ne kestävät pidempään. Lisäksi, jos vaatteita pitää henkarissa, pitää huolehtia siitä, että henkari on oikean kokoinen. Näin henkari ei jätä rumia venymäjälkiä vaatteisiin tai päästä bleisereitä menettämään muotoaan.

Pukupussi saa vaatteet säilymään parempina.


Näin ei kannata säilyttää... Ja kyllä, tämä kuva on vanhempieni luota, vaatehuoneesta.


Pidä kaapissa oma hylly puolikäyttöisille vaatteille. Tuuleta käytön jälkeen harvemmin pestävät vaatteet, esim neuletakit ja villapaidat. muista välillä tuulettaa ja pestä myös takit, kaulahuivit ja pipot, ettei lika pääse pinttymään. Pese vaatteet aina ennen säilytystä. Väljyys tankokaapissa pitää vaatteet raikkaampina ja sileinä.

Vaatteet eivät myöskään riemusta hypi viettäessään aikaansa säilytyslaatikoissa. Mitä tehokkaammin koko vaatevalikoima on käytössä ympäri vuoden, sitä parempina vaatteet käyttöikänsä kestävät - ja pysyvät luultavasti vieläpä muodissakin, Ei siis kannata hankkia kymmentä napapaitaa eikä viittä villapaitaa!

Ja tosiaan, käytä aikaa rikkinäisten vaatteiden korjaamiseen. Käy myös välillä vaatteita läpi esimerkiksi ennen pesukoneeseen laittoa läpi. Kurkkaa ainakin saumat. näin havaitset alkavat kulumat ja reijät ajoissa ja voit paikata ne ennaltaehkäisevästi. Myös esimerkiksi nappeja kannattaa tarkkailla, ettei niitä pääse katoamaan. Jos et osaa, tai tietä miten paikata vaatteita tai reagoida jonkin hankalampaan ongelmaan vaatteessa kysy ammattilaiselta: äidiltä, mummolta tai räätäliltä. Myös marttojen sivuilla on paljon ohjeita vaatteiden paikkaamiseen.

MUUTA

Myös muista kuin vaatteista voi pitää huolta. Esimerkiksi repusta, kasseista, koruista. Itse innostuin suunnattomasti kun kuulin vahasta, jolla saa pidennettyä kånkenin kestoikää. Vaha maksoi kympin ja levittyi repulle kuin unelma. Ja yhteen vahauskertaan kului vain pieni kulma vahasta. Eli riittoisaa se kyllä on.

Vahaa kånkeniin saa ainakin sossilta eli scandinavian outdoorstoresta.


Silkin, villan ja mokan, tai muidenkaan vaatteiden, tahrtanpoistoon ei tarvita järeitä konsteja. Hiusshampooksi ostamani marseillesaippualla lähtee lika ihan kaikesta. Hintaa sillä on vain kolmisen euroa, yksi pala kestää ikuisuuden. Kaiken lisäksi se tuoksuu hyvältä (samalla tavalla kuin mäntysuopa) ja on ympäristöystävällinen, sillä sisältää useimmissa tapauksissa vain oliiviöljyä ja kookosöljyä/kopraa. Marseille saippua tunnetaan myös "kissasaippuana", sillä yhden valmistajan saippuapakkauksessa on kissan kuva.

Uusi rakkauteni, marseille saippua, jossa ei ole mitään muuta kuin tarpeelliset: oliiviöljyä ja kopraa. Saippua on ruohonjuuresta, hinta muistaakseni 3,20€



torstai 11. syyskuuta 2014

Suomen neljä vuodenaikaa -Montako ulkovaatetta tarvitsen?

Viimeviikolla innostuin käymään ulkovaatteitani lävitse. Päätin etsiä käsiini kaikki ne ulkovaatteet, jotka ovat löydettävissä. Löytääkseni oikeasti kaikki, pitäisi kääntää koko vanhempieni asunto ympäri - varastoineen ja autotalleineen. Jotenkin hauskaa, kun ihmettelen aina miten jollakulla voi olla niin paljon tavaraa, että täytyy oikein varasto niille hankkia. Kuitenkin meidän perheellä on oma "varasto" - nimittäin tuo autotalli. On siellä autokin, jos oikein tarkasti tavaran keskelle katsoo. Mutta kuten arvattavaa, sekään ei ole käytössä. Ja kuulemma ei edes tule käyttöön, kun kysyin voisiko ajaa sillä sitten kun saan ajokorttini loppuun. Lisäksi tavaraa on enemmän vanhalla mökillä ja vähemmän uudella.

Mutta takaisin asiaan. Löysin neljät ulkoiluhousut. Näistä pohdintojen jälkeen poistin kahdet, joten kahdet jäivät. Yhdet tuulihousut ja yhdet paksummat. Myöhemmin löysin vielä yhdet, mutta laitoin ne suoraan kirppiskasaan.

Ja sitten ne takit. Tein pienen etsintäretken vintille, kun lähdin etsimään talvitakkiani. Hui kauhistus. Pengoin ja pengoin ja pengoin. Laatikoiden ja kasojen uumenista löytyi vain lisää ja lisää takkeja. Mutta ei etsimääni talvitakkia. Olen etsinyt sitä vielä myöhemmin uudestaankin, tuloksetta. Luultavasti se on sitten hautautunut johonkin tavarakasaan ja löytyy ehkä ensi kesänä. Aikaisintaan. Alla on takkien lopputulos. Vinttikomeron syövvereistä löytyi päälle kymmenen takkia, joista minulla ei ollut mitään tietoa - joille minulla ei ole mitään tarvetta. Tuossa on läjässä kaikki takit - paitsi se puuttuva talvitakki. Näistäkin jäi ihan liikaa jäljelle. Talvitakkeja on oikeasti 4 - se jota käytän + kolme muuta ( joita en käytä.) Ajattelisin, että laitan vielä syksymmällä kaksi niistä myyntiin siten, että jätän tuon punaisen villakangastakin ja sitten sen kaipaamani toppatakin. Muut karsimani takit olivat ehkä kymmenenveenä käyttämiäni kevyitä kevät-syystakkeja  ja tuulitakkeja tms. jotka olivat "sattumalta" jääneet äidiltäni säästöön.



Päätin samalla käydä myös talvivaatteiden  (villapaitojen) kimppuun. Näidenkin löytäminen osoittautui haastavaksi. Ne eivät nimittäin olleet siellä, missä ne äitini sanojen mukaan majailivat,,, Tunnin etsimisen jälkeen ne löytyivät aivan toisesta paikasta kuin missä niiden piti olla.  Tälläinen kasa kaapista sitten löytyi. Pelkästään villapaitoja siis.

 Noh, ei hätää, pienen karsinnan jälkeen kasa näyttääkin jo paljon mukavammalta, eikös. Puolet lähti. Noista jäljellejääneistäkin karsin ehkä yhden tai kaksi talven aikana pois. Saa nähdä miten käy!



Kenkäkaaos

Viiikonloppuna olen taas suuntaamassa kirppistelemään. Kirppiskasseja on jo monta, mutta edelleen sain pirkka-kestokassin ihan täyteen. Keskityin korujen karsimiseen, sillä olen viimeaikoina todennut, että korujahan tämä neiti ei edes tykkää käyttää. Lisäksi kassiin päätyi askarteluvaatteita ja kahdet kengät.

Talvivaatteita vintistä etsiessäni löysin myös laatikollisen talvikenkiä. A-pu-a! Laitoin niistä suoraan yhdet roskiin ( olivat niin huonossa kunnossa, että miksi ihmeessä olivat säästetty) ja kahdet kirpparille. Talvi/syyskenkiä minulla on ehkä hieman liikaa, mutta tällä hetkellä ne kaikki ovat oikeasti todella laadukkaita, joten en raaski luopua niistä. Kahdet nahkaa, kolmet kestävät kangaskengät. Ja kaikki ovat vieläpä nättejäkin :)

Paitsi rakkaat maiharini. En oikein tiedä mitä niille enää teen. Ostin ne viime syksynynä Tampereen reissultani. Skopunktenista, neljälläkympillä. Eipä olisi kannattanut. Yhden syksyn ja puolikkaan talven jälkeen ne ovat siinä kunnossa, että en kehtaisi niitä jalkaani laittaa. Tekonahkapinta on hajonnut muutamasta kohtaa, ja nauhat ovat suttaantuneet. Halvat materiaalit tähän syynä. En varmasti osta skopunktenista enää ensimmäisiäkään kenkiä. Maiharipettymyksen jälkeen ostin täksi syksyksi/talveksi nahkaisen ja kevyemmän version. Ajattelin ottaa maiharit kirpparille mukaan, ja lahjoittaa jollekulle, joka niitä vielä haluaisi pitää. Itsekin pidän loppuunkäyttämisestä, mutta haluan, että vaatteeni ovat täysin ehjiä. Vaatteen reijän voi korjata, mutta tekonahka kengille et voi tehdä oikein mitään, jos ne ovat jo rikki. Kengät harmittivat jo talvella, joten niille jäi huoltokin tekemättä kun pakkasin ne keväälllä pois.
Tässä nä resupekka-maiharit nyt on...

.Vintistä löytyi tosiaan aikamoinen kenkäkokoelma. Päätin sitten ottaa oikein yhteispotretinkaikista kengistäni. Kesäballerinani oovat jo matkustaneet etelään syksyä pakoon, mutta saappaita, ballerinoja  ja yksiä, ehkä kaksia korkkiksia lukuunottamatta tässä ovat kaikki.  Kauhistus, niitä on ihan liikaa! Monet odottavat tällä hetkellä vain loppuun kuluttamista, kuten nuo pinkki/harmaat lenkkarit. Lisäksi tuolla on kolmet tennarit, joista kahdet omistan vastentahtoisesti. Nimittäin kävi se perinteinen. Juurikun hankkiuduin vanhoista converseista eroon, ja päätin ettei ah, ei enää uusia tennareita! Niin seuraavana päivänä äitini tuo kirpparilta ja anttilasta kahdet uudet. "Toin nää ihan varmuuden vuoksi" Toit mulle varmuuden vuoksi pinkit kengät? En  pidä sellaisia yhtään missään! Se vielä soitti mulle anttilasta, ja kysyi, että haluanko ne. Vastaus on ei, ja silti se roudaa ne mulle tänne. Mustat sen tuomat converset on ihan ok:tmutkun ne eivät kenkinä kestä kuin vuoden, ja mua harmittaa kun ne  hajoavat niin nopeasti. Convrseja lukuunottamatta mulla ei kauheasti turhia kenkiä ole. Yhdet lenkkarit saisivat kulua loppuun, ja noista mustien conssien takana olevista partioleirikengistä luvun heti, kunhan saan omat kenkäni kaverin lainasta takaisin ( >:C ) Ne on ollut sillä vaikka kuinka kauan, ja se on jo kadottanutkin ne omaan kenkävuoreensa.  
 Eli meitsin kenkävuoren lukemat 
Lenkkarit 2 ( yhdet juoksuun, toiset haikkiin)
 Korkokengät 3
 Ballerinat 3 
Kumisappaat 2 ( yhdet metsään, lyhytvartiset kaupunkiin) 
Tennarit 4
 Haikkerit 2 
Syys/kevät kengät 2 
Talvikengät 3 
Yhteensä 17

 Mistä voisin luopua? 
Ensikesänä yritän käyttää loppuun kahdet balleriinat, yhdet riittävät. (-2)
 Tennareitten kanssa täytyy pohtia mihin sijoitan kolmet ylimääräiset ( -3) 
Talvikenkien suhteen olen neuvoton, En välttämättä tarvitsisi sinisiä lyhytvartisia talvikenkiäni, mutta ne ovat nahkaa, ja hyvät jalassa. Kenkien ongelma on lähinnä väri. Pidän kovin vähän sinistä ( ja sinisestä). Luulen kuitenkin, että tulen käyttämään näitä. Kenkinä ne eivät kuitenkaan ole välttämättömät, joten (-1) 
Yksistä, haikkerilenkkareistani, voisin luopua. Samalla olisi hienoa jos saisin loppuunkäytettyä Goretex-haikkerini ( ne kaverilla olevat) ja ostaisin yhdet, nahkaiset haikkerit.
 Lopputulos siis (-2+1= -1)  Yht. -6
 Eli pärjäisin erinomaisesti kymmenellä kenkäparilla. Hienoa! Olkoon se toistaiseksi tavoitteeni. 



Tässä esittäytyvät vielä nuo etualalla olevat ihanat (!) maiharit korvaaat syys/kevätkengät.



perjantai 5. syyskuuta 2014

Kirppistelyä ja muutama ostos

Nyt on kauan odotettu syksyn kirppiskauden avaus takana. Osallistuin siivouspäivän kirpparitapahtumaan. Olin myymässä samassa paikassa kuin viimeksi, kupittaanpuistossa. Tosi kivasti siellä oli porukkaa, ja mielestäni mulla oli kiva setti vaatteitakin mukana. Paljoa en myynyt, ehkä kakskymppiä sain.   Löysin kuitenkin monta tosi kivaa juttua sieltä. Ja lisäksi olen varma, ettei mitään turhaa tullut ostettua. Kaikki ostokset löysivät kotoani heti paikkansa.

Ostin tukevia (oransseja) vaatepuita, joita tarvittiiin eteiseen. Niitä on vain 7 joten ei paljoa ole meillä varaa takkeja hamstrailla. Huomasin myöhemmin, että kotikotona meillä on samanlaisia, mutta erivärisiä vaatepuita. Äiti kertoi niiden olevan 70-luvulta - ihanaa! Lisäksi ostin kolme puista koriste-esinettä. Näitten kanssa minun täyty olla varovainen ettei tule ostettua liikaa. Nämäkin löysivät heti paikkansa. Apina ja kirahvi, n. 15cm korkeita, päätyivät kirjahyllyn päälle ja sellainen hieno afrikkalaistyyppinen maski, n.80cm korkea löysi seinällä olevasta naulasta oitis paikkansa. ¨

Lisäksi ostin poikaystävälleni hienon, joskin vähän kuluneen kånkenin. Korjaan siitä muutaman pikkuvian vielä kuntoon ja se on kuin uusi täydellinen hipsterireppu. Nimittäin tämä kånken on vanha. Ihan oikeasti, vähintään yhdeksänkymmentäluvulta, ellei vanhempikin. Myyjä kertoi sen olevan hänen äitinsä vanha... On se hieman erinäköinenkin kuin nämä uudemmat mallit.



Viimeisinä ostoksina ostin muutaman vaattekappaleen, joita olen jo pidempään etsinyt, sekä yhden muuten vain kivan vaatteen. Ensinnäkin ostin kivan vyön (yllä), joka sopii yhteen monen mekkoni kanssa. Nahkainen vyötäröhihna, aivan ihana, laitetaan vielä rusetillekin. Lisäksi ostin viskoosia olevan valkosinisen paidan. Siisti peruspaita, jonka kanssa ei välttämättä tarvitse asusteita. Kolmas ostos, joka oli se kiva vaate, on mekoksi tarkoitettu paksua pitsiä oleva paita, jota ajattelin pitää farkkujen kanssa tunikana, sillä makuuni se on liian lyhyt mekoksi.

Toinen kiva ostos joka on viimeaikoina tullut hankittua on kånken - vaha, joka suojaa repun pintaa, parantaa sen vedenpitävyyttä ja pidentää käyttöikää. Vaha maksoi kympin, ja on todella riittoisaa. Yhden vahauksen jälkeen vain pieni kulta vahasta on kulunut. Levittäminenkin on todella helppoa. Ei tarvitse kuin vain hangata vahaa pinnoille ja hiustenkuivaajalla(!!) tai silitysraudalla kuumentaa pintaa, niin vaha sulaa kiinni.