lauantai 28. marraskuuta 2015

Miksi kannattaa vähentää tavaran ostamista?

Tavaran ostamiseen liittyy minimalismissa olennaisesti tietenkin omistaminen. Siihen en kuitenkaan pureudu nyt. Haluan nyt vaan päästä näyttämään, mitä kaikkea olen pystynyt säästyneellä rahalla tekemään pelkästään tämän syksyn aikana. Ruuan suhteen elän aika minimillä, joten ainoina kuluina menee vuokra, laskut ja loput käytän elämästä nauttimiseen.

Heinäkuussa käytiin Saimaan kierroksella - autoillen ja pienellä budjetilla, mikä ei matkantekoa missään välissä haitannut. Pienemmällä budjetilla saa usein enemmän ikimuistoisia kokemuksia ja kohtaamisia ihmisten kanssa.  Alla oleva maisema on meijän ekan yön majotuspaikasta. Koko reissu nukuttiin edullisesti (ilmaiseksi) riippumatossa ja osa ruuista kokattiin itse.



Ei varsinaisesti mikään kallis elämys, mutta elämästä nauttimista varmasti. Helsinki prideen en tänävuonna ehtinyt lähteä, mutta kyllä riitti Turku Pridessakin porukkaa! Kyllä fiilis oli ainakin ylhäällä :)

Alkusyksystä kerkesin myös Helsikiin ja dtm:mään asti katsomaan Antti Tuiskua yhdeksi illaksi. Koko paikka oli ihan täynnä ja tunnelma oli katossa koko keikan ajan. Aivan huippumeininki.


Kovin halpaa huvia on tämäkin. Monta nuotioiltaa olen viettänyt syksyn aikana niin maissin kuin vaahtokarkkienkin parissa. Tällä kertaa olin liikkellä oman, ihanan tarpojaryhmäni kanssa ja illan menussa oli pizzaa nuotiolla. Nam, että oli hyvää, ja seurakin aivan huippua. Näitten reissujen järkkääminen on super halpaa ja niillä vallitsee kuitenkin ihan huippu fiilis! 



 Tämä reissu on investointi jo pidemmän ajan takaa. Ostin itselleni ja kummitytölleni liput Haloo Helsingin Hartwall-arena konsertille. Kokonaisuutena konsertti oli kaunis ja eheä. Seuraavana päivänä päästiin vielä tsekkaamaan Kampissa Reckless Love 20 minuutin minikeikalla - saatiin yhteiskuvatkin!



 Seuraavaksi suunnattiinkin jo kohti Suomen Lappia ja Norjaa autolla ystäväporukan kanssa. Huikea reissu oli, nähtiin mielettömiä maisemia ja saatiin nauraa - paljon!  Ensimmäinen kuva on Kilpisjärveltä, maisemassa näkyy upea Saana-tunturi, jonne ei sään vuoksi keretty kiipeämään, vaikka suunnitelmissa oli. Seuraava kuva on Suomen ja Norjan rajalta, jossa pysähdyttiin hengähtämään ennen suuntaamista kohti Tromson kaupunkia Luoteis-Norjassa. Kolmas kuva onkin jo Tromssosta ja viimeinen Rovaniemeltä. Yksi yö vietettiin Rovaniemellä - yöpaikka löytyi couchsurfing.comista ja ruokaa kokattiin Rovaniemen keskustassa trangialla eli retkikeittimellä.





Säästyneillä rahoilla olen käynyt paljon myös syömässä ihanien ystävieni kanssa. Aina on aikaa hyvälle ruualle (tai ainakin jälkkärille) ja lasilliselle. Tätä illanviettotapaa rakastan yli kaiken. Turussa on paljon ruokapaikkoja, joista saa loistavaa ruokaa! Kaksi seuraavaa kuvaa ovat Fontista Turussa.




Pari viikkoa sitten suunnattiin keikkaviikonlopun viettoon. Luvassa oli ensin perjantaina Reckless loven keikka Tampereen YO-talolla. Lauontaina luvassa oli - yllätys yllätys - taas Reckless lovea, tällä kertaa Kankaanpäässä Villi Nightclubilla. Kaks mun elämän parasta keikkaa - pieni keikkapaikka, esintyjät oli oikeesti iholla, ja tunnelma oli huikee. Koko reissukin oli oikeesti aika halpa, koska keikkaliput eivät maksaneet paljoakaan. Eka kuva on YO-talolta ja toka sieltä Kankaanpäästä.



Oon saanut mun Suomirundin aika tehokkaasti pakettiin, enää puuttuu Utsjoki. Tätä päivitystä kirjoitan nimittäin Kuusamosta. Tää viikonloppu ollaan mun ihanan ystävän Roosan kanssa touhuttu Ruka Nordic-kisoissa. Vaikka mäkihyppyä ei juuri saatukaan hypättyä, hauskaa on ollut. 



Tätä kaikkea on siis ehtinyt yhden syksyn aikana. Avainsanana on ennenkaikkea halpa reissaaminen - majoittuminen ystävien, sukulaisten ja tuttujen luona tai autossa/riippumatossa/teltassa. Ruuasta tehdään osa itse - vaikka sitten retkikeittimellä, ja kun on tarjolla ilmaista ruokaa - silloin syödään!

sunnuntai 1. marraskuuta 2015

#kometiikkahaaste

Moikka!

Kuningaskuluttaja haastaa taas! Tällä kertaa haasteen kohteena on kosmetiikkatuotteet. Kuningaskuluttaja kehottaa kosmetiikan käyttäjiä ( eli meitä kaikkia) pohtimaan käyttämäämme kosmetiikkaa. Haasteen ajatuksena on laskea päivän aikana käyttämänsä kosmetiikkatuotteet.


Tartuin heti innoissani haasteseen ja kävin läpi päivän aikana käyttämäni kosmetiikkatuotteet. Tänään tuotteita kertyi yhdeksän: hammastahna, marseille-saippua, puhdistusgeeli, ripsari, kulmakynä, kasvovesi, ja kaksi kasvorasvaa. Yhdeksän on muuten todella paljon, en olisi kuvitellut tuotteita kertyvän niin montaa, sillä kuvittelen käyttäväni vain vähän kosmetiikkaa. Näistä yhdeksästä tuotteesta kutistuu kuitenkin pian pois yksi ( joka puuttuu kuvasta), nimittäin kasvovesi. Siitä on jäljellä enää muutama pisara, ja sen loputtua ei ainakaan tällä hetkellä ole aikeita ostaa uutta tilalle. 

Pöydällä on myös kaksi sensain rasvaa, jotka sain lahjaksi. Rasvoista korkeampaa levitetään ensin iholle, ja toista hetken kuluttua päälle. Näiden loputtua ostan tilalle yhden, luultavasti luonnonkosmetiikkarasvan. Edellisen dödön loputtua otin kokeiluun uuden, edulisen LV:n hajusteettoman dödön, sillä en pidä vahvoista hajusteista kosmetiikassani.

Shampoota ei tänään tullut käytettyä, sillä tänään ei ole hiusten pesupäivä. Normaalisti pesen hiukset 2-3 päivän välein. Hoitoainetta käytän hyvin harvoin. Suihkusaippuana käytän marseille-saippuaa. Siinä on aika voimakas ominaistuoksu, mutta siedän sitä, sillä tuoksu on luonnollinen, eikä hajusteilla aikaansaatu. Marseille saippua - ja monet muutkin palasaippuat, ovat muuten todellinen budjetti-ihmisen unelma. Valtava köntsä marseille saippuaa maksaa kolme euroa, ja se kestää ja kestää ja kestää. 

Ei edes niin päivittäisenä osana kosmetiikan käyttöäni toimivat Sensain 38 astetta ripsiväri ja ikuisuuden vanha henkkamaukan kulmakynä, jonka loppumista odotan innolla. Harvemmin käytän ainakaan arkena luomiväriä ( Dr. Hauschkan Duo) tai Lorealin edullista vedenkestävää kajalia. Juuri muita meikkejä en taidakaan edes omistaa.

Toki harvemmassa käytössä on muitakin kosmetiikkatuotteita. Satunnaisesti käytän hiusöljyä, josta en oikeastaan erityisemmin pidä, mutta koitan käyttää sitä pikkuhiljaa pois. Ehkä neljä kertaa vuodessa käytän hiuslakkaa, jota omistan vain pienen, matkakokoisen pullon. Huonoina hiuspäivinä hyödynnän kuivashampoota, ja välillä vahvistan hiusväriä sävytteellä.

Vaikka päivittäinen kosmetiikkamääräni on uskoakseni ainakin verrannollisesti pieni, tuntuu se yllättävän suurelta näinkun sen kerää kokoon. Varsinkin kun kosmetiikan turhaa käyttöä on koittanut vältellä.