tiistai 20. tammikuuta 2015

Maustepurkkeja ja väriainetta

Muutamana viimepäivänä olen piristänyt arkea muutamalla ihanala pikkujutulla. Ensimmäinen niistä ovat nämä ihanat tuunaamani maustepurkit. Olen jo aiemmin pitänyt mausteita näissä pilttipurkeissa, mutta varsinkin poikaystävälle mausteiden tunnistaminen oli vaikeaa. Eräästä sisustuslehdestä sain idean käyttää vanhaa dymo-teippiä mausteiden nimien kirjoittamiseen. Lainasin kohokirjoittimen äidiltäni, ostin vain kohokirjoitusteippiä. Ja mikä hauskinta, kertoessani äidilleni mitä varten tarvitsin dymo-kirjoitinta lainaan selvisi, että hän oli itse ostanut laitteen merkatakseen opiskeluaikana maustepurkit ( jotka olivat samanlaisia kuin minun) Mikä sattuma! :)


Toinen arkea piristänyt asia oli musta tekstiiliväri, jonka ostin varmasti jo yli kuukausi sitten. Sain vihdoin värjättyä vanhemmat farkkuni, joiden väri alunperinkään ei ollut syvän musta. Vuoden erittäin aktiivisen käytön jälkeen farkkujen väri on kuitenkin paikoitellen haalistunut erittäinkin harmaaksi. Tänään kuitenkin viimein sain upotettua farkut värjäykseen ja nyt ne ovat syvänmustat. Ihanaa! Heitin samaan värjäysveteen farkkujen jälkeen myös vanhan, kulahtaneen keltaisen pitkähiaisen t-paidan.

7 kommenttia:

  1. Tosi ihana idea toi mausteiden laittaminen Pilttipurkkeihin! Mulla on ongelmana se, kun ostan nykyään halvempia jättipusseja ja ne ei mahdu tavallisen kokoisiin maustepurkkeihin. Sit maustekaappi pursuilee ärsyttäviä maustepusseja...
    Tosin tollasten purkkien ongelma on se, että tarvitsee aina lusikan mausteen ottamiseen. Maustepurkista on helppo ripotella suoraan.

    - Maisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulisin, että isompiin pilttipurkkeihin ( niihin korkeisiin, joissa on niitä kaikkia spagettimössöjä) mahtuis isompikin pussi maustetta. Niitä ei ehkä tuu itse syötyä samalla tavalla kuin soseita, mut jos jollain tutulla on pieni lapsi niin kannattaa varmaan kysellä.

      Mä oon ripotellut ihan suoraan purkista, tai riippuen mausteesta ensin käteen ja sitten siitä pannulle :)

      Poista
  2. Heippa! Laitoin sulle juuri icloud-osoitteeseen sähköpostia yhteen haastatteluun liittyen. Ajattelin hoksauttaa tässäkin siltä varalta, ettet lue sitä päivittäin. :)

    VastaaPoista
  3. Hei! Ja taas hoksauttelen, että laitoin sähköpostia - vastailes siihenkin, kun ehdit. :)

    VastaaPoista
  4. Hihih, tää näyttää ihan samalta kuin mun maustehyllyni!

    Mites tuo tekstiiliväri, oliko se siis sellainen, johon ei tarvinnut ollenkaan pesukonetta? Miten väri on pysynyt käytössä ja pesussa nyt, kun tästä on kulunut vähän aikaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, värin käyttämiseen ei tarvittu ollenkaan pesukonetta, se vaan kaadettiin ämpäriin jossa on kuumaa vettä, ja annettiin liota tunnin. Väri aloitti pysymisen lupaavasti, mutta sitten unohdin farkut vanhempieni luokse, ja äitini pesi ne koneessa, luultavasti 40 asteessa. Ohjepesulämpötila oli max 30 astetta, ja itse kun en muutenkaan farkkuja juuri pese, varsinkaan koneessa, niin käsin olisi tultu pestyä. Pesukoneessa kyllä lähti osa väristä. Farkut ovat edelleen mustat, tummemmat kuin mitä ne olivat ennen värjäystä, mutta selkeästi vaaleammat kuin värjättyinä. Ihailemani täydellinen, tasainen musta pinta on poissa :/

      Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Herättikö kirjoitukseni ajatuksia? Kommentoi!