torstai 5. helmikuuta 2015

Satasen ruokabudjetti

Vuoden alusta päätettiin kokeilla hieman erilaista ruokabudjettia - puolet aiempaa pienempää. Viimekuussa meidän ruokabudjetti kahdelle oli 100 euroa. Molemmat toki syövät koululla toisen päivän lämpimän ruuan. Mutta hyvin se riitti, muutama euro jäi ylikin. Ja saimme syödäksemme ja mielestäni vielä terveellisestikin.


En onnistunut suunnittelemaan koko viikon ruokalistaa kerralla, mutta hain aina yhtä ruokaa varten ainekset kaupasta, ja sitä syötiin sitten 2-3-4 päivää, riippuen annoksen suuruudesta. Maito on meillä sellainen kulutuksen kohde, että sen juomismäärää haluaisin vähentää.
Leipää ei hirveästi tullut syötyä, muutama pussi otettiin pakkasesta. Ruisleipä on meillä sellainen aamu/välipalatuote, että välillä sitä menee paljon ja välillä ei ollenkaan. Kuun lopussa meille kävi niin hyvä tuuri, että sain lahjoituksena kassillisen ihania päivämäärättyjä leipiä, joten nyt on pakkanen täynnä ruisleipää :)
Aamupalana yleensä menee joku hedelmä/leipä ja jugurttia, joskus kun aamulla on aikaa niin puuroa. Harvemmin nousen niin aikaisin. Puuroa pitäisi kyllä ehdottomasti syödä aamupalaksi enemmän.
Molemmat toki söi tammikuun koululla sen yhden lämpimän ruuan arkipäivinä. Mulla loppu ruokailuoikeus koulussa eilen, joten nyt saan tehdä itsellen päivälläkin ruokaa.
Kuukauden ruoka-aine on varmasti ollut couscous. Se on niin helppoa, nopeaa ja täyttävää. Paljon on syöty myös porkkanaa niin raakana kuin keitettynäkin.


Pinaattilättyjä -helppoja halpoja ja ennenkaikkea hyviä!
Tässä kuussa jatketaan satasen kuukausibudjetilla. Torstaihin asti on selvitty viime viikonlopusta ylijääneillä ruuilla. Mun partioryhmä yläkouluikäsiä oli täällä viikonloppua viettämässä makuupussililjan merkeissä. 11 meitä täällä oli 60 neliön kämpässä, hyvin tänne mahduttiin. Mutta ei noille maistunut kasvikset, joten täällä on syöty niitä pois koko alkuviikko. Paljon tomaattia ja paprikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitukseni ajatuksia? Kommentoi!