tiistai 30. kesäkuuta 2015

Melkein muutettu

Saatiin uuden asunnon avaimet jo keskiviikkona, eli 3 päivää sitten. Heti aloitettiin uudella kämpällä siivoamaan ja roudaamaan laatikoita. Käytännössä kaikki kama on täällä jo, vain kalusteet puuttuvat. Huomenna muutetaan nekin. Tarkoitus on jättää vain petari ja sänkytarpeet, jotta saadaan vielä vikat yöt siellä nukuttua.

Uusi kämppä oli siistimmässä kunnossa kuin muistin, mutta keittiö oli pienempi kuin luulin. Hellakin on tavallista kapeampi - vain kaksi paistolevyä. Se kylläkin riittää, ei sillä siis niin väliä. Harmittaa vaan, että kapeampi hella tarkoittaa myös kapeampaa uunia. Poikaystäväni vitsaili pikkuveljensä kanssa siitä, että sinne ei mahdu edes tavallisen kokoinen pakastepizza.

Asunnosta löytyi myös merkillisiä vikoja ottaen huomioon, että täällä on kyllä asuttu ennen meitä. Radikaaleimpana esimerkkinä se, että wc-ei vedä ollenkaan. Tälllä hetkellä on siis käytössä manuaalinen ämpäri ja vettä- wc:n vetotapa. Käsienpesuallas vetää surkeasti ja sen hajulukko on täynnä, joten wc haisee usein kammottavalle. Lisäksi viemärin ritilä on rumasti rikottu ja wc:n lukko ei toimi. Kummallista, että täällä on joku asunut! Muussa asunnossa ei ole mitään vikaa, mitä nyt jääkaapin ovesta puuttuu kahva.

Mutta kämppä on oikeesti ihana, nuo ovat kuitenkin helposti korjattavissa olevia vikoja. Kunhan ne nyt vain hoidettaisiin kuntoon. Viereiseltä kerrosparvekkeelta tulee myös inhottavasti tupakan katku eteiseen, jossei väliovea muista sulkea.

Vessaan suunnittelemani hyllyt tuntuvat kaikki kovin ahtailta ratkaisuilta, koska siellä ei hirveästi ylimääräistä tilaa ole. Pohdimme siis mitä kaikkea on välttämätöntä sijoittaa vessaan. Aiemmin vessan kaapissa on ollut perusjuttujen lisäksi mm. käyttöä odottavat shampoot, saippuat yms. sekä pyykinpesuaineet.

Koska pyykki pestään kuitenkin talon pyykkituvassa eikä täyttöpulloja ei kovin usein tarvita päätimme sijoitaa nämä eteisen kaappeihin. Näin ollen vessaan riitti pieni hylly. Päädyimme erityisesti tähän hyllyyn siksi, että se istui samoihin reikiin kuin kohdassa ollut naulakko, joka irroitettiin. Kasvopyyhkeet ja tuleva käsipyyhe sijoitetiin wc:n ylle ja isommille pyyhkeille täytyy vielä ostaa omat tarrakoukut pienen hyllyn viereen.





Päivittelen lisää kuvia ja fiiliksiä uudesta asunnosta kunhan on tänne kotiuduttu ja kaikki tavarat ovat löytäneet paikkansa.

4 kommenttia:

  1. Tiesithön, että vesipisteet kuuluvat taloyhtiölle. Eli soittoa vaan suoraan huoltoyhtiölle asiasta, niin tulevat avaamaan tukossa olevan wc-pytyn. Ja kannattaa hoitaa se heti, ettei pääse taoajtumaan pahanhajuisia yllätyksiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, niistä olinkin vikailmoituksen laittanut jo :) Itseasiassa ne käytiin juuri korjaamassa, kaikki viat vessasta pois :) Jääkaapin kohtalo jäi vielä auki. Vessan lukosta ei edes ilmoitettu vielä. Totesin kyllä, että parempi on melkein niin että se on rikki, koska kissan vessa on siellä. Kissa saa nyt oven aina itse auki. Täytyy kehittää vaan joku varattu/vapaa systeemi oveen :D

      Poista
  2. Miten olisi ihan perinteinen haka oven sisäpuolelle? Näin ovi ei ainakaan koskaan mene lukkoon vahingossa :)

    VastaaPoista
  3. Ompa hyvä idea! Täytyy tsekata mahdollisuudet laittaa oveen haka! Kiitos :)

    VastaaPoista

Herättikö kirjoitukseni ajatuksia? Kommentoi!