torstai 16. heinäkuuta 2015

Pikkuhiljaa kaikki järjestyy paikalleen

Tänään saatiin kaikki pyykit pestyä. Itse pesin yhden koneellisen verhoja, lakanoita ja pyyhkeitä, poikaystävä pesi valtavan kasan vaatteita kun olin töissä. Nyt ne ovat ympäri kämppää kuivumassa, mutteivät itsessään ole tiellä. Sain laitettua ylimääräiset valaisimetkin toriin myyntiin. Kyllä tä kaaos tästä pikkuhiljaa selvenee. Kunhan saan lattiat tyhjäksi kasseista ja laatikoista, alan käydä taas kaappeja lävitse. Tiedän, että siellä on vielä paljon turhaa.



Olenkohan maininnut ollenkaan tulevan syksyn suunnitelmistani? Luokanopettajaa minusta ei vielä tule, mutta pääsin Turkuun opiskelemaan lähihoitajaksi. Hain sosiaali - ja terveysalalle kakkosvaihtoehtona, sillä haluan ennen kaikkea valmistua työhön enkä työttömäksi. Opettajia on tällä hetkellä liikaa, joten olisi hienoa olla varasuunnitelma (lähihoitaja) taustalla.

Koulu on onneksi tässä kivan lähellä. 2,6 km google mapsin mukaan. Fillarilla kerkee 20 minuutissa. Sillä mennään kyllä taatusti talvellakin, olen laiska kävelemään tuollaisia matkoja. Autoiluun en haluaisi sortua noin typerän lyhyellä matkalla.

Mielenkiinnosta lainasin kirjastosta "Lähihoitajan käsikirjan" ja päätin tutustua hieman etukäteen opiskeltaviin asioihin. Mielenkiintoiseltahan tuo vaikutti, oli kappaleita ravinnosta ja ensiavusta. Hieman kyllä kauhistutti nuo katedrit ja dialyysihoidot ja muut, mihin vaan liittyy piikkejä. Eiköhän niihinkin opiskelun ohella pääse tutustumaan. Ei siitä nyt ainakaan haittaa ole, päin vastoin pääsepähän kammotuksestaan!

Kierrätystä en ole saanut täällä vielä toimimaan. Toistaiseksi kunnon kierrätyspisteelle ei ole löytynyt tilaa. Sen verran pitäisi tavaraa karsia, että saisin yhden hyllyn käyttöön paperille ja pahville ja toisen lasille, metallille ja paristoille yms. Nyt olen joutunut kuskaamaan metalliroskia yksi kerrallaan roskikseen, kun ei niitä viitsi keittiön tasollekaan kerätä.

Tällä viikolla oon saanut keskikokoisen ikeakassillisen verran tavaraa poistoon sekä yhden roskiksen täyteen kaikkea pikkusälää. Jonkin verran olen saanut jo lahjoitettua eteenpäin. Loput vein vintille, ja päätin, etten niitä sieltä enää alas tuo. Ylimääräinen kirjahylly lähtee eteisestä uudelle omistajalle tällä viikolla toivon mukaan. Hyvä niin, mun varpaat kiittää!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitukseni ajatuksia? Kommentoi!