maanantai 7. huhtikuuta 2014

1. välitavoite: - 100 tavaraa kuukaudessa

1. Välitavoite on karsia 100 tavaraa pois. Viimeaikoina olen karsinut niin paljon tavaraa pois, että 100 tavaran karsimisessa voi olla hieman hommaakin ja miettimistä jo. Ja yleisesti tämän haasteen luonteeseenhan kuuluu se, että samaa sarjaa olevat asiat ( sukkaparit, lehdet) lasketaan yhdeksi tavaraksi. Vielä lisähaasteeksi asetan 100 tavaran karsimiselle kuukauden aikarajan. Lisäksi listaan kaikki karsitut sata tavaraa - toivon, että se auttaa minua havaitsemaan missä saattaa vielä olla lisää karsittavaa. Lähdenkin varmaan innolla suoraan koulusta karsimaan tavaroita pois laatikoista. Tänään suuntaan kasimisen etenkin meikkilaatikkoon, sukkalaatikkoon, lehtikasoihin ja epämääräisiin tavaroihin joiden funktio on epäselvä sekä yöpaitalaatikkoon - näistä tiedän löytyvän enemmän turhaa.

Tänään tuli karsittua:
1. Meikkejä ( vanha ripsari, tarpeettomia luomivärejä, CC-voide näytepusseja)
2. Kynsilakkoja ( 8 kpl)
3. Vanhoja pinnejä ja hiuskoruja
4. Tusseja
5. Värikyniä
6. Lyikkäreitä ja kuulakärkikyniä
7. Roskapaperia
8. Askartelupapereja
9. Askartelumuotoja ( satoja pikkuisia)
10. Askarteluhileitä ( 6 kpl)
11. Puutikkuja
12. Sydän-huopafiguureja
13. Paketti muovailuvahaa
14. Ylimääräisiä matkapusseja ( 4kpl)
15. Askartelumaski

Karsiminen oli yllättävän helppoa. Kun fiilikseen pääsi, tavaraa vain lähti ja lähti. Tuli taas paljon lisää ( näkymätöntä) pientä säilytystilaa. Seuraavaksi taidan käydä hiusjuttu-kaappini läpi. Olen jo kerran aiemmin karsinut askartelutavikkeita runsaalla kädellä, nyt lähti oikeastaan melkein kaikki loputkin - ei mulla vaan ole aikaa askarrella, joten miksi säilytän askartelumateriaaleja? Itseltä pois jääneet askartelumateriaalit olen vienyt partiokololle, jossa aina aiemmin harmittelin askartelupahvien puutetta - nyt niitä sieltä ainakin löytyy. Lisäksi pääsin mukavasti eroon ylimääräisistä meikeistä. Minulta on meikkaaminen nyt vähän jäänyt, joten nyt sain meikkien määränkin karsittua melko pieneksi. Pohdittavaa löytyy varmasti myös korulaatikosta. Sitäkin taidan lähteä karsimaan ensi- kerralla. Saa nähdä miten käy!

Tässä esimerkkinä muutamia kuvia päivän karsintatyöstä. Kuvat kylläkin hieman valehtelevat alakanttiin, sillä esim. muutamia kyniä poistin vielä lisää kuvanoton jälkeen...

Esimerkiksi meikkejä oli alunperin tämän verran:


Ja karsimisen jälkeen tämän verran:



 Yksi suurimmistä vähentymisistä tapahtui kynien joukossa: 
Ennen ( esimerkkinä vain murto-osa kynistä)



  Lopputulos: 
Näitä karsiutui paljon pois. Värikynistä ( joita en kuvannut) jäi jäljelle vain kolmasosa - eli toistaiseksi kaksi jokaista perusväriä.Tavoite on se, että kaikki mahtuvat kynäpurkkiini + penaaliin, mikä ei aivan vielä totetunut, mutta melkein!


Askartelulaatikosta ei paljoa pois karsiutunut: Alkuperäinen sisältö...


... karsittu sisältö.



Ja reissutarvikelaatikon sisältö muuttui tästä...

tähän.




Lisäks suunnittelen pjoject 333 - kokeilua. Ideana siis on se, että eletään kuukausi, kaksi tai kolme ( se virallinen pituus) 33 vaatteella, asusteella, kenkäparilla tms. Harkitsen asiaa vielä ainakin saksanmatkan yli.  Lähden reissuun torstaina. Pelottaa paljonko reissusta tarttuuu tavaraa mukaan lisää. Yritän suunnitella nuo 33 tavaraa jo ennen reissua, jotta pääsen aloittamaan tämän projektin heti palattuani reissusta. Pohdin projektin pituutta sitten myöhemmin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitukseni ajatuksia? Kommentoi!