maanantai 7. huhtikuuta 2014

Projektin alkua

Epävirallisestihan tämä projekti alkoi jo aikoja sitten. Tämä projekti alkoi, kun tajusin, että suurimman osan kiireestäni aiheutti kotona pursuava kaaos. Lähidin karsimaan tavaraa omasta huoneestani - äitini tavarapaljouteen en paljoakaan voi vaikuttaa. Ensimmäisen projektivuoden aikana tavaramääräni varmasti puolittui. Suurin osa meni roskikseen. Nyt on kulunut toinen vuosi, ja alkuperäisestä tavaramäärästä on jäljellä ehkä 1/4. Mutta sekään ei riitä. Haluan päästä eroon jatkuvasta kuluttamisesta, ja jättää vain ydintavarat - ne joita käytän säännöllisesti. Ei ehkä-joskus-tarvitsen - tavaraa. Haluan myös karsia vaatekaappini sisältöä noin puoleen nykyisestä määrästä. Rahankulutukseni vaatteisiin on toistaiseksi painunut varmaan kymmenesosaan siitä, mitä sen oli ennen kuin kiinnostuin minimalistisuudesta. Vaateostoksia tänävuonna tähän mennessä on tainnut kertyä 5, joista 4 oli alusvaatteita. Viides on punainen neuletakki.

Projektin 1. vaiheen tavoitteet:
* Jäljellä vain tavarat, joita käytän kuukausittain ( lukuunottamatta niitä, joita minulla on jo valmiina tulevaan kämppään)
* paljon ns. puolityhjää säilytystilaa - ei ylitsepursuavia laatikoita
* Vaatekaapissa N. 60 yläosaa ja 30 alaosaa - haluantämän määrän puoliksi.
* Suurimman osan hävitettävästä tavarasta yritän lahjoittaa tai myydä kirpparilla, roskikseen vain tavarat, joiden kunto on huono.
* Etsin jokaiselle tavaralle selkeän ja johdonmukaisen paikan
* Vähennän uusien vaatteiden ostamista, siten että ostan luluvan vuoden aikana max 10 uutta vaatetta/kenkää, korua yms.  ( luvun ylittäminen sallittua vain, jos jokin tärkeä vaate hajoaa odottamattomasti - esim. käyttökengät, takki, mustat farkut)
* Jokaista uutta tavaraa kohti vähennän kaksi tavaraa
* Projektin alkaessa (tällä viikolla) lasken nykyisen tavaramäärän n. suunnilleen ( reilusti yläkanttiin arvioituna), ja tästä puolet on tavoite
* Projektin 1. vaihe, eli karsiminen päättyy kun oman kämpän vuokrasopimus on allekirjoitettu. Toisena vaiheena on vähällä tavaralla eläminen
Näin aluksi projekti kestää siihen asti että pääsen muuttamaan omaan kotiin.

Projektin 2. vaiheen tavotteita ovat ainakin:
 * Jokaista uutta tavaraa kohti vähennän yhden tavaran
* Ostoksissa pyrin laatuun ja pitkään käyttöikään en niinkään halpaan hintaan.
* En osta varastoon esim. kasvorasvoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitukseni ajatuksia? Kommentoi!