torstai 24. huhtikuuta 2014

Keittiötarvikkeita omaan kotiin ja asunnon pohtimista

Huolimatta ahkerasta tavarankarsimisprojektistani autotalliin on kertynyt jo viisi laatikollista tavaraa omaa kämppää varten. Käytännössä kaikki ovat keittiötarvikkeita: syviä ja matalia lautasia, pieniä ja suuria. Mukeja, laseja ja kuppeja. Leivönpaahdin. Paistinpannu. Sitä, tätä ja tuota. Tuntuu siltä, että saan aloittaa karsimisprojektini pian muuton jälkeen uudelleen. Mutta ainakin olen hyvin varustautunut, ei sitten muuttaessa kulu vähät rahat astioihin. Keittiön pöytä ja tuolit ainakin vielä puuttuvat. Koko kevät pitäisi kuitenkin selvitä kesätyötienesteillä, jossen onnistu syksyllä saamaan osa-aikatöitä. Jotenkin en jaksa uskoa siihen. Vaikka ainakin aion tosissani yrittää. Syitä nuorena kotoa pois muuttamiselle en aio täällä blogissani puida, pahoittelut.

Eilen äitini toi minulle taas kaksi uutta tupperwaren purkkia. Ihan kivat itseasiassa. Punaiset, ja valkokantiset. Suunnittelin laittavani niihin sitten valmiita annoksia, joita voi aina kiireessä syödä. Suurin osa säilytysastioistani on tällä hetkellä olemassa vain sitä varten. Suunnitelmani hengissä selviämiseen omassa kämpässä on siis se, että teen lähes koko viikoksi ruuat kerralla, jonka voin sitten pakata jääkaappiin/pakkaseen valmiiksi annoksiksi, jotka tarvitsee vain sulattaa. Tämä siksi, että yleensä minulla on kiire. Varsinkin silloin, kun pitäisi syödä. Tekisin mielelläni ruokaa joka päivä, mutta tiedän jo nyt etten tule ehtimään. Ainakin olen sitten valmistautunut ennalta.

Pohdin tässä muuten juuri eilen, että onko asunnon etsimiseen muita kohtuuhintaisia vaihtoehtoja kuin TYS eli Turun Ylioppilaskyläsäätiö. Nimittäin yksityisten vuokraamat asunnot ovat usein kalliimpia ja huonommassa kunnossa. TYS:sillä vuokraan kuuluu jo sähköt, vesi ja netti, ja TYS:sillä on asuntoja muuallakin kuin vain YO-kylässä. Yksityiseltä vuokrattaessa joutuu maksamaan vielä vuokran päälle. Toiseksi varteenotettavaksi vaihtoehdoksi nousi seurakuntayhtymän vuokra-asunnot, joita on Varissuollakin. Ja vuokrakin on edullinen.

Olen viimeaikoina vähän katsastellut eri asuntoja, jotta tiedän vähän missä hintaluokissa pyöritään. Hakeminen on kuitenkin kovin vaikeaa. Olen rakastunut TYS:sin makuuhuone + tupakeittiö malliseen asuntoon ( jollaisessa eräs ystäväni asuu), mutta tämä asunto luokitellaan TYS:sillä ilmeisesti yksiöksi. Noh, jos haet oikotiestä yksiötä, vastaan tulee melkein 15 neliöisiä kopperoita, ja vuokra on niissäkin yli kolmensadan luokkaa. Kahdelle ihmiselle kuitenkin kaksi kunnollista huonetta olisi parempi vaihtoehto. Kahden erillisen huoneen + pikkukeittiön mallin koen hankalaksi siksi, että kun keittiöön ei kuitenkaan mahdu pöytää ja tuoleja, ne on vietävä toiseen huoneista ( eli ns. olohuoneeseen) ja sitten saa ravata astioiden ja ruokien kanssa edestakaisin. Mutta okei rehellisesti, sittenkun rupean syksyllä tosissani kämppähakemuksia lähettelemään, ei sillä niin hirveästi ole väliä millainen se asunto on. Kunhan sinne pääsee muuttamaan, ja nopeasti. Mutta pienenpieni yksiö se ei saa olla. Nään edelleen painajaisia eräästä YO-kylän miniyksiöstä, jossa ei ollut edes keittiötä, ja vessa oli ehkä neliömetrin kokoinen. Asunnon asukki vielä paljasti, että viereisessä, samankokoisessa asunnossa asuu kaksi henkilöä. Apua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitukseni ajatuksia? Kommentoi!