maanantai 2. kesäkuuta 2014

Mistä näitä vaatteita oikein tulee?

Nyt on vaatekaappi hyvä. Mulla on kaikki vaatteet tässä, mitä tarvitsen. Nyt on tilaa, ja pysyy vieläpä helposti siistinäkin.  Kyllä nyt kelpaa.

Ja sitten äiti tulee, ja kaivaa jostakin kasan vaatteita. "Nää oli talvisäilössä." Just joo, niin varmaan. Saan ne käytyä läpi, ja hieman tyytymättömänä laitan muutaman paidan lisää vaatekaappiin. Onhan ne sentään hyvin istuvia, kauniita ja laadukkaita. Sopivat minun kaappiini.

Kas, toinen pino vaatteita on ilmestynyt talvivarastosta. Ja kolmas. Ja neljäs. Ei mulla ihan oikeasti voi olla näin paljoa näitä vaatteita! Sitten mökiltä paljastuu oikea pesäke. Näitä kapinallisia en muistanutkaan! Piruvie, en ole enää läheskään niin tyytyväinen kuin olin. Vaivalla karsimani vaatemäärä tuplaantui kiusallisesti. Tuntuu vieläpä, että kaikki ne ovat tarpeellisiakin. Ja hyviä vaatteita. Varmaan menevät käyttöön! Menisiväthän ne muuten, muttakun kaapissa on paljon muitakin tarpeellisia ja hyviä vaatteita jotka haluaisivat tulla puetuiksi.

Murr... Täytyy kai vain yrtittää jaksaa ja jaksaa karsia lisää ja lisää. Ei minullakana ihan ehtymättömästi niitä vaatteita voi talvisäilössä lymytä- Kyllä ne joskus loppuvat. Loppuvathan?

(Korko)kenkien suhteen olen tyytyväinen. Olen siis todellinen korkokenkäfanaatikko, kuten varmaan puolet naisista. Huima 180 sentin pituuteni kuitenkin hieman rajoittaa korkokenkärakkauttani, onneksi. Nyt jäljjellä on neljät: yhdet matalakorkoiset punaiset, todellinen löytö, vintagea; mustat, melkokorkeakorkoiset simppelit narukorkkarit; nahkaiset, ruskeat käyttökorkkarit sekä mustat tanssikengät, jotka ovat suomalaista tuotantoa ja kauniin yksinkertaiset, mutta eivät valitettavasti vain istu jalkaani. Mutta eihän niitä voi pois heittää. Kyllä välillä sitä huomaa, että turhan tavaran säilyttämisestä on oikeasti todella vaikeaa päästä eroon. Harmillista. Kaipa se tästä pikkuhiljaa. Kahdet kengät, yhdet ballerinat ja yhdet korkokengät laitoinkin juuri pois. Ja ostin kolmet (täydelliset) tilalle.

Tänään lipaston kulmalle ilmestyneen vaatepinon kimppuun kävin raivokkaasti. Ei huonompi lopputulos. Tässä lähtötilanne (tässä pinossa):
8x shortsit
4x toppi
11x paita


Lopputilanne näyttää tässä pinossa jo paremmalta:

2x shortsit, joista toiset luultavasti lahjoitan pois kun ottaja löytyy, siihen asti käytössä
4x paita, joista yksi lähtee kesän jälkeen autaamille vaatekaapeille

Mut menee kirpparille tai uffille.



Ja tottakai, ainakun lähtee jotain vanhaa erehtyy palaamaan vanhoihin tapoihin ja hankkii jotain uutta:

Molemmat hankittu siivouspäivän kirpparilta. Marimekon jokapoika- paidasta olen jo hetken haaveillut, ja nyt se tarttui käyttämättömänä mukaani kympillä. Toisen mekon hinnasta ei tietoa, se on äidin ostosten perua.

Kirpparista tuli muuten mieleen, että luulin postanneeni siitä jo, mutta blogger onkin kiusannut minua, jättänyt sen julkaisematta ja tallentanut luonnoksena vain ensimmäisen lauseen. Noh, jokatapauksessa kirpparilla ei mennyt montaa vaatetta, saldokin taisi olla max sen kolmekymmentä euroa. Hieman turha reissu tuntui olevan. Noh, viikonloppuna uudestaan toiselle kirpparille.

Ennen kirpparia ehdin muuten karsia 15-20 tavaraa, vaatetta, joista olisi ollut lista blogipostauksessa. Nyt ei ole, koska en muista niitä enää. Harmi. Paljon kuitenkin lähti vielä etenkin vaatekaapista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitukseni ajatuksia? Kommentoi!