torstai 11. syyskuuta 2014

Kenkäkaaos

Viiikonloppuna olen taas suuntaamassa kirppistelemään. Kirppiskasseja on jo monta, mutta edelleen sain pirkka-kestokassin ihan täyteen. Keskityin korujen karsimiseen, sillä olen viimeaikoina todennut, että korujahan tämä neiti ei edes tykkää käyttää. Lisäksi kassiin päätyi askarteluvaatteita ja kahdet kengät.

Talvivaatteita vintistä etsiessäni löysin myös laatikollisen talvikenkiä. A-pu-a! Laitoin niistä suoraan yhdet roskiin ( olivat niin huonossa kunnossa, että miksi ihmeessä olivat säästetty) ja kahdet kirpparille. Talvi/syyskenkiä minulla on ehkä hieman liikaa, mutta tällä hetkellä ne kaikki ovat oikeasti todella laadukkaita, joten en raaski luopua niistä. Kahdet nahkaa, kolmet kestävät kangaskengät. Ja kaikki ovat vieläpä nättejäkin :)

Paitsi rakkaat maiharini. En oikein tiedä mitä niille enää teen. Ostin ne viime syksynynä Tampereen reissultani. Skopunktenista, neljälläkympillä. Eipä olisi kannattanut. Yhden syksyn ja puolikkaan talven jälkeen ne ovat siinä kunnossa, että en kehtaisi niitä jalkaani laittaa. Tekonahkapinta on hajonnut muutamasta kohtaa, ja nauhat ovat suttaantuneet. Halvat materiaalit tähän syynä. En varmasti osta skopunktenista enää ensimmäisiäkään kenkiä. Maiharipettymyksen jälkeen ostin täksi syksyksi/talveksi nahkaisen ja kevyemmän version. Ajattelin ottaa maiharit kirpparille mukaan, ja lahjoittaa jollekulle, joka niitä vielä haluaisi pitää. Itsekin pidän loppuunkäyttämisestä, mutta haluan, että vaatteeni ovat täysin ehjiä. Vaatteen reijän voi korjata, mutta tekonahka kengille et voi tehdä oikein mitään, jos ne ovat jo rikki. Kengät harmittivat jo talvella, joten niille jäi huoltokin tekemättä kun pakkasin ne keväälllä pois.
Tässä nä resupekka-maiharit nyt on...

.Vintistä löytyi tosiaan aikamoinen kenkäkokoelma. Päätin sitten ottaa oikein yhteispotretinkaikista kengistäni. Kesäballerinani oovat jo matkustaneet etelään syksyä pakoon, mutta saappaita, ballerinoja  ja yksiä, ehkä kaksia korkkiksia lukuunottamatta tässä ovat kaikki.  Kauhistus, niitä on ihan liikaa! Monet odottavat tällä hetkellä vain loppuun kuluttamista, kuten nuo pinkki/harmaat lenkkarit. Lisäksi tuolla on kolmet tennarit, joista kahdet omistan vastentahtoisesti. Nimittäin kävi se perinteinen. Juurikun hankkiuduin vanhoista converseista eroon, ja päätin ettei ah, ei enää uusia tennareita! Niin seuraavana päivänä äitini tuo kirpparilta ja anttilasta kahdet uudet. "Toin nää ihan varmuuden vuoksi" Toit mulle varmuuden vuoksi pinkit kengät? En  pidä sellaisia yhtään missään! Se vielä soitti mulle anttilasta, ja kysyi, että haluanko ne. Vastaus on ei, ja silti se roudaa ne mulle tänne. Mustat sen tuomat converset on ihan ok:tmutkun ne eivät kenkinä kestä kuin vuoden, ja mua harmittaa kun ne  hajoavat niin nopeasti. Convrseja lukuunottamatta mulla ei kauheasti turhia kenkiä ole. Yhdet lenkkarit saisivat kulua loppuun, ja noista mustien conssien takana olevista partioleirikengistä luvun heti, kunhan saan omat kenkäni kaverin lainasta takaisin ( >:C ) Ne on ollut sillä vaikka kuinka kauan, ja se on jo kadottanutkin ne omaan kenkävuoreensa.  
 Eli meitsin kenkävuoren lukemat 
Lenkkarit 2 ( yhdet juoksuun, toiset haikkiin)
 Korkokengät 3
 Ballerinat 3 
Kumisappaat 2 ( yhdet metsään, lyhytvartiset kaupunkiin) 
Tennarit 4
 Haikkerit 2 
Syys/kevät kengät 2 
Talvikengät 3 
Yhteensä 17

 Mistä voisin luopua? 
Ensikesänä yritän käyttää loppuun kahdet balleriinat, yhdet riittävät. (-2)
 Tennareitten kanssa täytyy pohtia mihin sijoitan kolmet ylimääräiset ( -3) 
Talvikenkien suhteen olen neuvoton, En välttämättä tarvitsisi sinisiä lyhytvartisia talvikenkiäni, mutta ne ovat nahkaa, ja hyvät jalassa. Kenkien ongelma on lähinnä väri. Pidän kovin vähän sinistä ( ja sinisestä). Luulen kuitenkin, että tulen käyttämään näitä. Kenkinä ne eivät kuitenkaan ole välttämättömät, joten (-1) 
Yksistä, haikkerilenkkareistani, voisin luopua. Samalla olisi hienoa jos saisin loppuunkäytettyä Goretex-haikkerini ( ne kaverilla olevat) ja ostaisin yhdet, nahkaiset haikkerit.
 Lopputulos siis (-2+1= -1)  Yht. -6
 Eli pärjäisin erinomaisesti kymmenellä kenkäparilla. Hienoa! Olkoon se toistaiseksi tavoitteeni. 



Tässä esittäytyvät vielä nuo etualalla olevat ihanat (!) maiharit korvaaat syys/kevätkengät.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitukseni ajatuksia? Kommentoi!