torstai 11. syyskuuta 2014

Suomen neljä vuodenaikaa -Montako ulkovaatetta tarvitsen?

Viimeviikolla innostuin käymään ulkovaatteitani lävitse. Päätin etsiä käsiini kaikki ne ulkovaatteet, jotka ovat löydettävissä. Löytääkseni oikeasti kaikki, pitäisi kääntää koko vanhempieni asunto ympäri - varastoineen ja autotalleineen. Jotenkin hauskaa, kun ihmettelen aina miten jollakulla voi olla niin paljon tavaraa, että täytyy oikein varasto niille hankkia. Kuitenkin meidän perheellä on oma "varasto" - nimittäin tuo autotalli. On siellä autokin, jos oikein tarkasti tavaran keskelle katsoo. Mutta kuten arvattavaa, sekään ei ole käytössä. Ja kuulemma ei edes tule käyttöön, kun kysyin voisiko ajaa sillä sitten kun saan ajokorttini loppuun. Lisäksi tavaraa on enemmän vanhalla mökillä ja vähemmän uudella.

Mutta takaisin asiaan. Löysin neljät ulkoiluhousut. Näistä pohdintojen jälkeen poistin kahdet, joten kahdet jäivät. Yhdet tuulihousut ja yhdet paksummat. Myöhemmin löysin vielä yhdet, mutta laitoin ne suoraan kirppiskasaan.

Ja sitten ne takit. Tein pienen etsintäretken vintille, kun lähdin etsimään talvitakkiani. Hui kauhistus. Pengoin ja pengoin ja pengoin. Laatikoiden ja kasojen uumenista löytyi vain lisää ja lisää takkeja. Mutta ei etsimääni talvitakkia. Olen etsinyt sitä vielä myöhemmin uudestaankin, tuloksetta. Luultavasti se on sitten hautautunut johonkin tavarakasaan ja löytyy ehkä ensi kesänä. Aikaisintaan. Alla on takkien lopputulos. Vinttikomeron syövvereistä löytyi päälle kymmenen takkia, joista minulla ei ollut mitään tietoa - joille minulla ei ole mitään tarvetta. Tuossa on läjässä kaikki takit - paitsi se puuttuva talvitakki. Näistäkin jäi ihan liikaa jäljelle. Talvitakkeja on oikeasti 4 - se jota käytän + kolme muuta ( joita en käytä.) Ajattelisin, että laitan vielä syksymmällä kaksi niistä myyntiin siten, että jätän tuon punaisen villakangastakin ja sitten sen kaipaamani toppatakin. Muut karsimani takit olivat ehkä kymmenenveenä käyttämiäni kevyitä kevät-syystakkeja  ja tuulitakkeja tms. jotka olivat "sattumalta" jääneet äidiltäni säästöön.



Päätin samalla käydä myös talvivaatteiden  (villapaitojen) kimppuun. Näidenkin löytäminen osoittautui haastavaksi. Ne eivät nimittäin olleet siellä, missä ne äitini sanojen mukaan majailivat,,, Tunnin etsimisen jälkeen ne löytyivät aivan toisesta paikasta kuin missä niiden piti olla.  Tälläinen kasa kaapista sitten löytyi. Pelkästään villapaitoja siis.

 Noh, ei hätää, pienen karsinnan jälkeen kasa näyttääkin jo paljon mukavammalta, eikös. Puolet lähti. Noista jäljellejääneistäkin karsin ehkä yhden tai kaksi talven aikana pois. Saa nähdä miten käy!



2 kommenttia:

  1. Vielä vanhempien luona asuessani/pois muuttaessani tein myös aikamoista karsintaa sekä tavaroiden että vaatteiden suhteen. Siellä oli niin paljon tilaa, että tuli säästettyä niitä turhia asioita hyvin paljon.
    Yksiöön ja kerrastaloon muuttaessani turhista oli vaan pakko luopua, mikä oli kyllä hyväkin juttu.

    VastaaPoista
  2. Täällä meillä oikeastaan enemmänkin ongelmana on se, että tavarat katoavat tavarapaljouteen, unohtuvat ja tulee ostettua uusia. Nyt oon käymällä käyny kaikkia laatikoita läpi, ja kadonneita aarteita (mutta pääasiassa kauheuksia) on alkanut löytyä :D

    VastaaPoista

Herättikö kirjoitukseni ajatuksia? Kommentoi!