tiistai 15. joulukuuta 2015

Kohti uutta kotia!

Moikka taas vähästä aikaa! Sain tossa lauantaina tosi ilosen puhelun ja tulinkin kertomaan teille vähän uutisia. En ole tainnut täällä blogin puolella vielä mainitakaan, mutta irtisanoin mun osuuden meijän asunnosta viime kuussa, ja siitä asti oon epätoivoisesti ettinyt uutta kämppää ittelleni. Torstaina olin kattelemassa kahta asuntoa Turun keskustassa, ja onnekseni toiseen niistä tärppäsi! Ja harvinaista mun tuurillani - siihen mieluisampaan. Asunto on reilusti isompi mitä tarvitsisin, mutta niin loistavalla sijainnilla ihan ydinkeskustassa, että se oli pakko saada :D

Terveiset Helsingin Sanomatalolta. Hiukan oltiin korkeella!

Muutto on nyt siis luvassa 1.1.2016, eli loistavasti siinä uudenvuoden juhlahumun jälkimainingeissa. Tänään kävin just allekirjoittamassa vuokrasopimuksen. Luvassa on siis ihana kolmenkymmenen neliön asunto. Keittiö on about kolme kertaa suurempi kun nykyisessä asunnossa. Lisäksi kämpässä on söpön kompakti pikku vessa ja pienenpieni "vaatehuone". Lupaan laittaa kuvia, kunhan saan asunnon avaimet käteeni.

Uskon, että nyt minimalismiprojektini vasta pääseekin alkuun, sillä asunnon ainoat kiinteät säilytystilat keittiökaappien lisäksi ovat pienenpienessä "vaatehuoneesa" enkä aio hankkia sinne mitään isoa kaappia - otan mukaani vain joko liinavaatekaappini tai senkin. Sen näkee sitten myöhemmin, että kumpaan päädyn. Lisäksi nyt yksin muuttaessa pääsee paremmin hallinnoimaan sitä, mitä omistaa kun ei ole muiden tavaroita, joista "ei pääse eroon", vaikka itse näkee ne tarpeettomina. Aijon todella tarkkaan katsoa mitä pakkaan mukaan ja mitä laitan jo ennen muuttoa pois, sillä kaikki tavarat täytyy kantaa aika hankalasta paikasta asuntoon sisälle.

Päätin pakatessani listata kiertoon laittamani tavarat. Paljon tulee tämän muuton myötä tavaraa, jota pitää hankkia. Tarkkaan pitää kyllä miettiä, että mitä puuttuvia tavaroita tulen hankkimaan. Kaikkea puuttuvaa en välttämättä tarvitse, vaikka ensin niin ajattelisikin. Esimerkiksi imurista sanoin suoraan meidän äidille, että sellaista en tarvitse enkä nurkkiini halua. Sain juuri kauan kaipaamani kunnollisen lastan lattian pyyhintään ja pesuun. Keittiönlattian puhdistukseen tarvitsen valitettavasti pienen harjan, joten sellainen on hankittava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitukseni ajatuksia? Kommentoi!