maanantai 18. tammikuuta 2016

Sohvaillakko vai eikö sohvailla?

Aiemmin olen pohtinut, että yksiöön muuttaessani en halua sinne sohvaa, vaan sänky saa käydä sohvasta. Tämä nykyinen yksiö kuitenkin on niin tilava, että sinne mahtuisi erinomaisesti yksi sohva. Sohvaillakko vai eikö sohvailla?


Miksi sohvailisin?

+ yksi makuupaikka lisää
+ kaverit mahtuvat paremmin ja mukavammin istumaan
+ kallis sänky säilyy paremmassa kunnossa

Miksi en sohvailisi?

- vie tilaa 
- vaarana, että kissa tuhoaa tai kuseskelee
- hankaloittaa siivoamista

Kävin tätä debattia itsekseni muutaman viikon. Listasin plussia ja miinuksia sohvan omistamisesta. Lopulta päädyin lähtemään sohvakaupoille, sillä koin illanvietot, läksypiirit ja ruuanlaitot ystävieni kanssa niin tärkeiksi, että sen vuoksi kannattaa uhrata muutama neliömetri tilaa. Kokoonnumme koulukavereideni kanssa usein isommalla 5 tai 6 hengen porukalla viettämään aikaa, tekemään yhdessä läksyjä tai laittamaan ruokaa ( lue: herrrkuttelemaan!)

Lisäksi saan sohvasta yhden makuupaikan asuntoon lisää. Toki 120 senttiseen sänkyyn mahtuu yksi yökaverikin, mutta jos on vaikka couchsurfing - kaveri kylässä, voi olla kivaa että molemmilla on ihan oma makuupaikka. Toki asiaa voisi ajaa puhallettavalla patjalla, mutta minusta niillä on tosi epämukavaa nukkua. 


Mutta itse sohvaa lähdin etsimään aika tarkoilla kriteereillä. Sohvan täytyy olla 
A) nukuttava - eli siihen täytyy mahtua yksi kohtuupitkä yökaveri nukkumaan. 

B) puurunkoinen - jotta se kestää aikaa ( ei siis ikean pahvisohvaa)
C) ei muodikas - en halunnut laatikkomaista muotisohvaa, jossa on matala profiili ja paksut käsinojat, sohvan tulisi kestää aikaa.

Ja minähän kiersin nettikauppoja ja liikkeitä. Hauskinta tässä on se, että lopulta The Sohva löytyi ensimmäisestä liikkeestä, jossa kävin sohvia katsomassa. Kyseinen sohva jäi mieleeni, mutta oli hintabudjetin ulkopuolella. Kunnes se tuli tarjoukseen! Vaikka sohva oli alennettuna, en silti rynninyt ostamaan sitä, vaan mietin vielä vähän aikaa. Koska sohva oli puurunkoinen ja kangas oli melko kestävää, joten olisin voinut maksaa sohvasta normaalin hinnankin ( jos vain olisi sen verran rahaa). Päädyin laittamaan sohvan tilaukseen ja koska kyseessä oli tilaussohva, se saapuu MAALISKUUSSA. Noh, eipä minulla kiire olisi ollut muutenkaan! :D

Mutta koska minulla ei ole kunnollista kuvaa sohvasta, ette nää sitä vielä vaan vasta asuntoesittelyssä. Asuntoesittelypostaus on siis luvassa maaliskuun puolella. Toivon, että sopiva keittiönpöytäkin löytyisi siihen mennessä, mutta väkisin en meinaa ostaa huonoa ruokapöytää.

Onko sinulla sohva vai pärjäiletkö pelkällä sängyllä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitukseni ajatuksia? Kommentoi!