tiistai 26. elokuuta 2014

Kemikaalikatsaus


Olin eilen illalla todella tyytyväinen, kun sain muutamankin aineen käytettyä loppuun - kasvorasva ja kasvojen peruspuhdistusaine loppuivat. Päätinkin siitä innostuneena koota pienentyneen kemikaalicockotailini kasaan, nähdäkseni paljonko niitä on vielä jäljellä. Ja iiiks! Apua, kun rupesin niitä sitten muutamasta  laatikosta kaivelemaan, yllättäen niitähän kertyi aivan valtavasti! Osasta on vieläpä kaksoiskappaleet ( lue: jämät) kämpillä, sillä yritän saada neekin kulutettua pois. Mutta enhän minä hyvänen aika saa tätä kaikkea ikinä kulutettua loppuun! Tässä koottuna kaikki mitä löytyi:
(Löytymättä jäi puolen litran rasvaputelini ja shampoo, hoitoaine sekä syvähoitava aine)


Huhuh! Vaikka olen näitäkin ahkerasti laittanut pois, kyllä niitä nähtävästi vaan kertyy :/. Päätinkin sitten kaivaa näistä esiin ensin ne, jotka ovat päivittäisessä käytössä. Noh, siinä tavoitteeni on toteutumassa. Olen siis yrittänyt vähentää ihonhoitoon j ahiuksienhoitoon käytettävien kemikaalien määrää, ja pyrkiä siirtymään ensinnäkin kevyempiiin tuotteisiin ja toiseksi luonnonkosmetiikkaan, kunhan nämä vanhat on käytetty pois. Huomaan muuten ihossa todella selkeästi sen eron, kun jätin meikkivoiteen ja ylimääräisen ihonhoidon ja vahvemmat puhdistusaineet pois. On paljon hehkeämpi ja vähempinäppyisempi. Alla olevaan kuvaan kokoosin nämä tuotteet. Sieltä löytyät kasvovesi, kasvojen pesuaine, rakas tyrnisaippuani vartalolle, dödö, kasvorasva ja silmänympärysvoide. Desinkfiointiaine, aco:n cleansing wash ja puuteriuivashampoo eivät ole päivittäisessä käytössä, mutta ne parantavat elämänlaatuani suuresti aina toisinaan. Varsinkin kuivashampoo on pelastanut monta aamua. Hiuslakka on näköjään tässä kuvassa myös. Käytän sitä ehkä kaksi kertaa vuodessa. Se kuuluisi ehkä enemmän seuraavaan kuvaan.


Tässä allaolevassa kuvassa ovat taas ne tuotteet, joita käytän satunnaisesti, mutta jotka ovat kiva löytää kaapista kun niitä tarvitsee. Hajuvesi, aurinkorasva(jota en kylläkään kesällä laittanut kuin kerran, senkin vähän poskipäille, tätä en tarvitsisi, mutta hyvä se on löytyä ihan herkkänahkaisen poikaystävänkin takia), käsirasva, matkahammastahna, hydrokortisonivoide, matkakasvovesi, oranssi ja ruskea color mask sekä hiusöljy ja suihke kuiville latvoille. Luovuin tuosta kuivien latvojen spraystä, uskon että öly ajaa saman asian, kun on myös sitä varten. Lisäksi kun nyt ei ole hiustenkasvatusta menossa, voin hyvillä mielin leikata kuivat latvat pois sen sijaan että kemikalisoisin itseäni lisää. Käsirasva saisi olla pienempikin, sillä pidän sitä usein repussa mukana. Color maskit lähinnä aion käyttää loppuun ja sen jälkeen valkata ainakin oranssin tilalle jonkin toisen värin. Ruskeasta en luovu, yritän sillä vältellä hiusten värjäämistä. Kuvassa on vain yksi hajuvesi, sillä koen trvitsevani vain yhden, eikä senkään tarvitsisi olla noin iso. Laitoin lopulta melkein kaikki ne poistoon, joita en ottanut näihin kahteen kuvaan mukaan. Suuri hiuslakkapullo, meikinpoistoaineet, hiuskiilteet hus pois, en käytä niitä.  


Meikit eivät nyt päässeet aiempiin kuviin mukaan, mutta tässä ne ovat. Anteeksi, korjaan: Tässä ovat ne meikit joita en käytä. Ne joita käytän (ripsari, ripsentavutin, kulmakynä) ovat kämpällä, koska siellä niitä tarvitsen. Meikkivoide, rajauskynä, luomivärit (2 kpl kuivia, 3kpl nestemäisiä), valokynä, oinsetit, ripsiliima, pohjustusvoide, huulikiilto ja -puna, finnivoide, teroitin, siveltimiä ja pensseleitä. Kaikkea löytyy. Mitään en käytä. En vain enää oikein pidä naamastani, jos olen meikannut enemmän kuin aittanut ripsaria ja ehkä kevyet kulmat. Tässä juuri viimeviikolla kun oli koulukuvaukset meikkasin aamulla pitkästä aikaa kunnolla ( ripsari, luomiväri ja kajaali siis sekä vähän aurinkopuuteria ja valokynää) Hyrh, menin heti pesemään ne pois ja laitoin lopulta vain ripsaria ja olin tyytyväinen. Aurinkopuuterin heitin poiskin jo, en minä sitä juurikaan käytä. Erikoisen silmänmallini vuoksi ( roikkuvat luomet ja ilman niitäkin pienet silmät) koen vahvan meikin häiritsevät näköä, ärsyttävän silmiä ja täytävän kauhean tunkkaiselta. Luomivärit ja kajalit ovat siksikin hankalia, että oli minulla kuinka vedenkestävä kajali tahansa, aina se leviää ( tai ei lähde ollenkaan pois). Säästän näitä kuitenkin toistaiseksi kummityttöäni varten, joka verrailleessaan täällä päätyy usein meikattavakseni. Meikkasin hänet kesällä konfikseensakin ( Joo, kummityttöni on 15 :D ) Lisäksi kasassa on tuleva ripsarini, jonka hamstrasin valmiiksi, kun edellinen pian loppuu.


Nämä jätin tarkoituksella pois päivittäisistä tuotteista, en haluaisi päivittäin käyttää näitä. Huomaan nyt hetikoulun alettua, että jatkuva istuminen ja ruudun toijottaminen SEKÄ huono tyynyni (!!) saavat niskani auttamattomasti jumiin. Kun koko kesä olen ollut seisomatyössä, huomaan nyt kuinka koko niska ja selkä kipeytyvät. Yleensä minulle käy niin, että kun jokin paikka kipeytyy, unohdan että lääkkeitäkin on olemassa. Kerran kärsin neljä päivää hammassärystä ennenkuin tajusin napata buranaa ( ja varata hammaslääkäriajan) Hammaslääkärikin ihmetteli että millä ilveellä onnistuin siinä, kävin vielä kaikissa harrastuksissakin normaalisti :D Se on se suomalainen sisu varmaan. Nyt  kuitenkin älysin tarttua näihin, sillä ostin voltarenin Riikasta seisomisesta kipeytyneen polveni vuoksi. En kuitenkaan tiedä mikä näistä parhaiten auttaa. Luulen että oikeasti magnesium tai hevosvoide olisivat voltarenin sijaan luonnollisemmat vaihtoehdot. Voltaren auttaa ehkä parhaiten, tosin magnesiumia en ole paljoa käyttänyt. Hevosvoiteesta en tiedä, ainakin se tuo kivan lämmöntunteen :) Kauratyyny on kiva kaveri, mutta mielestäni se auttaa paremmin kuukautiskipuihin kuin jumiutuneeseen niskaan. Minua kiinnostaisi löytää mahdollisimman luonnollinen keino. Hieronta toki voisi auttaa, mutten pidä niskahieronnasta >:( Mikä teillä auttaa parhaiten niskakipuihin?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitukseni ajatuksia? Kommentoi!