keskiviikko 6. elokuuta 2014

Minimalismini pohdintaa ja MUUTTO

Yllätys yllätys, nyt on tullut ainakin puoliksi muutettua pois kotoa. Se tässä on bloggaamista viivyttänyt. Poikaystävä sai 58,5 neliöisen asunnon sivarivuotensa puolesta ja tänne on nyt muutettu 1.8. Olen ihan totaalisesti rakastunut tähän asuntoon. Kuten kotonanikin, on tässä asunnossa normaalia korkeampi huonekorkeus, mikä korostaa entisestään asunnon avaruutta. Yhdestä asiasta olen erityisen tyytyväinen. Olen kantanut tänne vasta  yhden ikean-kassillisen tavaroitani (mikäli kuorimaveitsiä ja verhoja yms. ei lasketa) ja niillä olen pärjäillyt jo melkein viikon - ei sitä paljoa tarvitse. Koulun alettua ( iik, ensiviikolla) tuon kuitenkin luultavasti tänne esimerkiksi vartalorasvan ja kasvorasvan, sillä pidemmän päälle täällä hengatessa ne ovat tarpeellisia. Paljon en ole täällä vielä ehtinyt sisustaa, sillä monta asiaa aion tuodaa omasta huoneestani kotoa. Kotona olen muuton jälkeen käynyt vain kerran pikaisesti. Esimerkiksi sohvatyynyt tulevat vasta ensiviikolla. Ja makuuhuoneessa on vain sänky ja matto. Edes päiväpeittoa ei ole.

Aion siis päästä sisustamaan poikaystäväni asuntoa sydämeni kyllyydestä - tietenkin melko minimalistiseen tyyliin. On tässä viimepäivinä kuitenkin tullut pohdittua, että mitä haluan minimalismilta. Nimittäin olen huomannut, että tälläisenään -vielä melko tyhjänä niin tavarasta, sisustuksesta kuin väreistäkin, on asunto melko kolkon oloinen. Todennäiköisesti lähden suuntaaman täysillä omanlaiseeni minimalismiin, jonka säännöiksi kehittelin nämä:

1. Ei turhaa tavaraa, turha tavara karsitaan ajoittain projekteina pois
2. Kun ostan tavaraa vaadin laatua ja jos mahdollista niin kotimaisuutta
3. Pidän tavat järjestyksessä ja kaapeissa. Ei siis kasoja pöydillä tai hyllyillä. Jos ei mahdu kaappeihin jotain on liikaa.
4. Sisustuksessa pyrin vähentämään ja pelkistämään - melko pelkistetty tyyli tavaroiden osalta. Tuon kuitenkin tiloihin väriä ja valoa runsaastikin jos se miellyttää silmää.
5. Huonekalujen määrä minimiin - vain tarpeellisia ja käytännöllisiä ( sekä tietenkin kauniita) huonekaluja. Joskus tulevaisuudessa, kun on rahaa sijoitan desinghuonekaluihin. ( C: )
6. Keskityn myös ruuanlaitossa yksinkertaiseen mutta aitoon ja puhtaaseen ruokaan - ei liemikuutioita eikä turhia mausteita - maku ruokiin raaka-aineista itsestään. Ja tietenkin teen pääasiassa kasvisruokaa.
7. Rahan käyttö ennemmin palveluihin kuin materiaan

Nämä säännöt näin aluksi, saa nähdä montako keksin lisää matkan varrella. Seuraavaksi varmaan kuuntelen vain musiikkia jossa on vain yksi soitin tai jotain.

Ensi yönä suuntaan lentokoneella Riikaan. Tällä kertaa ulkomailla aion suunnata ensisijaisesti museoihin ja nähtävyyksille, mutta jotain varmasti tulee silti ostettua. Toivotaan ettei ainakaan paljoa mitään turhaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitukseni ajatuksia? Kommentoi!