maanantai 29. joulukuuta 2014

Imuroidako vai eikö?

Elokuusta tähän asti meillä on pärjätty ilman imuria. Siivouskaapissa on pölymoppi, jolla on hyvin roskat ja pölyt 60 neliöisen kämpän nurkista ja sohvan alta. Kapea moppi mahtuu kaikkialle, pienimpiin rakoihinkin ja koloihin.

Poikaystävä sai nyt kuitenkin joululahjaksi rahaa imurin ostoa varten. Hänen äitinsä mielestä pelkällä mopilla ei tule puhdasta. Jos se vain minusta olisi kiinni, jäisi imuri ostamatta. Poikaystäväni kuitenkin moppaa kovin huolimattomasti, joten puolet roskista ja pölystä tahtoo jäädä lattialle. Lisäksi myös makkarista tulee jostain syystä pölyä niin paljon, että moppi täytyy puhdistaa siivotessa muutaman kerran ( mitä mies ei tietenkään tee :D ). Imuri voisi siis helpottaa siivouksia, kun ei tarvitsisi kokoajan kytätä, että toinen tekee kunnolla.

Tähän talouteen tulee siis viimeinkin imuri. Tai oikeastaan, yksi hirvittävä imuriviritelmä meillä on jo. Sen toivat poikaystäväni kaverit tuparilahjaksi vitsillä. Nimittäin tälläinen:
Kuvankaappaus netistä
TSÄDÄÄÄM! Maaginen swivel sweeper on täällä! Sen kapea harjaspää käätyy 360 astetta ja taipuu jokaisen huonekalun alle. Todellisuudessa tikku on jäykkä kuin mikä, ja pyörittely vaikeaa. Pieneenkin esteeseen kun törmää, se sylkee kaaressa keräämänsä roskat pitkälle eteensä. Heti kun olet saanut kerättyä ne ylös, se tekee sen taas. Laite on täysi susi. Lahjoitan sen seuraavaksi pois, se vain saa minut ärsyyntymään aina kun nään sen kaapissa.

Mielestäni nyt siis, jos imuri ostetaan, ostetaan kerralla kunnollinen. Halpoihin en suostu, sillä ne varmasti leviävät hetkessä ja seuraavaksi meillä onkin käsissä kasa roskaa. Onko teillä kokemuksia, onko pölypussiton vai pölypussillinen imuri parempi?




5 kommenttia:

  1. Monivuotisen kokemuksen perusteella suosittelen pussillista Mielen imuria. On tehokas ja kestävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miele meilläkin on kotona ollut. Montakin itseasiassa, ja totta puhut, hyvin ovat kestäneet. Uudet pussittomat kuitenkin kiinnostavat - olisikovatko ekologisempi vaihtoehto?

      Poista
  2. Meillä käytössä electroluxin ultra silencer. On hiljainen mutta todella tehokas. Voin suositella.

    Itse luotan enemmän pussillisiin imureihin. Ei niitä pusseja niin usein tarvitse vaihtaa että sitä ylimääräistä roskaa niin tulisi, enemmän sitä roskaa siellä pölypussin sisällä on.

    Pussiton imuri on myös suhteessa kallis. Ja mielestäni imuri pitäisi aina huuhdella sisältä tyhjennyksen jälkeen, koska pölyä sinne aina jää.

    VastaaPoista
  3. Hyviä löytyy monistakin merkeistä, mutta ehdottomasti pussillinen (lahjoitin juuri pussittoman eteenpäin, ja niitä näkee myös myytävän aika paljon käytettynä). Yksi idea onkin katsastaa näitäkin kodinkoneita esim. tori.fi:stä. On paljon ihmisisiä joilla on vaikkapa tuplakappale, tai muuta perheen jäämistöä jopa uutta vastaavana. Suosittelen katsomaan nämä osastot ensin, ja säästämään ylimääräiset rahat taas seuraavaan tarpeelliseen.

    VastaaPoista
  4. Suosittelen robotti-imuria Roombaa. Meillä Roomba imuroi joka päivä ajastettuna meidän ollessa töissä. On mukava tulla imuroituun kotiin, ja sitten vain tyhjentää pölysäiliön. Sen lisäksi meiltä löytyy kyllä halpis imuri, mutta harvoin sitä tarvitsee kaivaa kaapista. Robotti-imurin kanssa myös tulee siistittyä automaattisesti lattioilta ylimääräiset tavarat, ettei sille jää mitään työnneltävää ja vedettävää.

    VastaaPoista

Herättikö kirjoitukseni ajatuksia? Kommentoi!