keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Kohti minimalismia: Vuosi 2014 ja tavotteita vuodelle 2015

Huhtikuusta asti on tullut tänne blogiin kirjoiteltua tavaroiden karsinnasta ja muusta pohdiskeluja. Vuoden alusta asti on kuitenkin tavaraa paiskattu pellolle oikein olan takaa. Karsiminen hieman hiipui tuossa kesällä toisaalta myös tavaramäärän vähentyessä. Vähemmästä on vaikeampi karsia. Matkaa tavaramäärään, josta unelmoin on vielä paljon. Minimalistisessa ajatusmaailmassa on vielä hiomista. Useampia impulssiostoksia on tullut tehtyä.

Vuoden aikana moni ostos etenkin vaatekaapin puolella on tullut joko täyttämään aukkoa perusvaatevalikoimassa tai  useamman huonon vaatteen tilalle. Muutama harmittamaan jäänyt ostos on myös tullut vastaan. Kaksi vaatetta ja kahdet sukkahousut. Molemmat vaatteet ovat vilasta. Ostin kauniisti laskeutuvan, pehmeää materiaalia olevan ja ainakin materiaalilistan perusteella hyvälaatuisen neuletakin. Vajaan puolen vuoden käytön jälkeen neuletakki on kuitenkin jo nuhruisen näköinen, kun pinnasta on lähtenyt irtoamaan nukkaa. Toinen on löytämäni ihana, yksinkertainen musta-valkoraidallinen mekko/tunika, jonka kangas on myös lähtenyt nuhjaantumaan. Tiedämpä ainakin mihin en suuntaa enää ostoksille. Sukkahousuissa sama juttu.

Tavaran suunta on ehdottomasti ollut vahvasti poispäin. Uusiakin tavaroita on tullut ostettua varsinkin muuton vuoksi. Olen kovin sisustellut täällä, ja ostanut muutamia tyynynpäällisiä ja esim. kynttilöitä piristämään sisustusta. Tavarat alkavat pikkuhiljaa asettua paikoilleen tänne uuteen asuntoon. Monta laatikollista on vielä vanhempien luona, mutta koska en ole niitä täällä tarvinnut, menee niistä iso osa varmaankin suoraan kierrätykseen.

Kirppareilla olen käynyt myymässä muutaman kerran, pitkällä kirppiskokemuksella mielestäni hyvää tavaraa, mutta takaisin ei ole tullut kuin parikymppiä. Loppuvuodesta olenkin koonnut tavaroita lähinnä kierrätyskeskuksiin vietäväksi. Tavaroiden poistamisen perusteena olen käyttänyt käytön vähyyttä tai sitä, ettei tavara miellytä silmääni.

Ensi vuonna aion panostaa sisustuksessa aiempaa enemmän minimalistisuuteen. Haluan vähentää tavaran määrää entisestään ja kehittää tyyliäni yksinkertaisempaan - ja ennenkaikkea helpompaan suuntaan. Haluan käydä myös urakalla kemikaalien kimppuun ja vaihtaa käyttämiäni aineita vähäkemikaalisempiin ja ympäristöystävällisempiin. Ruoassa haluan muuttaa kasvisruokavaliotani vegaanisempaan suuntaan. Lisäksi panostan kierrätykseen. Haluan opetella siitä rutiinin. Aion myös panostaa enemmän ruokahävikin pienentämiseen. Kiinnitän tavoitelistani jääkapin oveen, jotta se pysyvät
mielessä.


















Vuoden 2015 tavoitteet ja uuden vuoden juhlintaa opiskelijabudjetilla :D

2 kommenttia:

  1. Hei, lueskelin aikaisempia juttujasi ja jos ette vielä ole ostaneet imuria, suosittelen käymään gigantissa. Siellä on töpselit, jotta voi kokeilla miten imuri toimii ja mikä on sen imuteho.

    VastaaPoista
  2. Aika hauska yhteensattuma, että juuri tunti sitten palailin Gigantista uuden imurin kanssa. Löytyi edullisesti hyvä mielen imuri. Toivottavasti se kestää :)

    VastaaPoista

Herättikö kirjoitukseni ajatuksia? Kommentoi!