tiistai 30. joulukuuta 2014

Shampoo, hoitoaine ja saippua - kemikaaliosasto pienenee

Shampoo, hoitoaine ja saippua. Vain ne kolme lytyvät vessan hyllyltä.



Ei enempää. Vessakin näyttää nyt siistimmältä, kun pulloja ei ole suihkunurkan lattialla, kun eivät mahdu tuohon saippuatelineeseen. Käytössä on vain yksi shampoopullo, hoitoainepullo ja saippua. Kaapissa on piilossa myös kuoriva saippua, jota käytän silloin tällöin. Vartalorasvojakin on vain yksi, kuten naamanpesuaineita ja kasvorasvaa. Enää ei ole kaapissa kymmentä purkkia kaikkea jonossa!

Paitsi että poikkeus vahvistaa säännön. Opiskelijoita kun ollaan, ei sitä rahaakaan liikaa ole. Niimpä olen tarjouksesta kylläkin ostellut shampoota ja hoitoainetta ja saippuaa jonoon. Näin kun kaksi käyttää samoja aineita, loppuvat ne aika nopeasti. Näitä on siis varastoituna. Lisäksi ovat nuo kaksi käsisaippuaputelia. Toinen on lahjaksi saatu, ja toisen ostin tarjouksesta. Tässä kohtaa ei olisi kannattanut, sillä tuo ensin saatu täytyy kuintenkin käyttää pois, ja ensimmäinen purkkikin on 5 kuukauden jälkeen vasta puolillaan. Käsisaippua meillä siis riittää niin pitkäksi aikaa, että ei sitä kannattaisi varastossa pitää :D Eli tuo ostos tuolla kaapissa hieman harmittaa.

Meitin varastot
Yleisesti olen kyllä kovin tyytyväinen kemikaliomme kokoon tänäpäivänä. Tuotteita ei montaa ole, ja ne mitä on, ovat pitkälti hajustamattomia tai miedon tuoksuisia, hyviä tuotteita mutta edullisia. 

Meikkipurkki on myös pienentynyt. Laskujeni mukaan kaikkia meikkijuttuja on 23 + 4 pussia näytteitä. Vieläkin näitä on kyllä ihan liikaa. Päivittäisessä käytössä on 2 ripsaria ( toinen täällä, toinen vanhemmilla), ripsentaivutin, huulirasva ja kulmakynä. 

23 tuotteesta vain 5 on siis aktiivisessa käytössä. Kuitenkin kaikki tuotteet ovat yleensä käytössä, kun lähden vaikka viettämään iltaa jonnekin. Jos tästä nyt pitäisi kuitenkin miettiä, että mistä voisin tulevaisuudessa karsia, jättäisin varmasti pois tuon huulikiillon, jota kovin vähän käytän, sekä karsisin siveltimiä. 


NYT: 



Paljon on kuitenkin meikkien määrä vähentynyt, jos verrataan tähän kuvaan jonka olen ottanut heinäkuussa:


SILLOIN: 


Kuvaaminen siis kannattaa :) Näkee ainakin eron selkeästi. Nään tässä samalla myös, että yhtään niistä tuotteista, jotka olen pois laittanut en ole kaivannut!

3 kommenttia:

  1. Pakko kysyä, mutta pesettekö käsiänne wc-käynnin jälkeen lainkaan saippualla? Jos pesette, niin ei yksi käsisaippua noin kauaa kestä. Jos ette pese, niin ehkä kannattaa aloittaa..

    Näin vaan vinkkinä ja ihmettelynä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, no tottakai :D Itse vaan ainakin olen tosi säästeliäs pesuaineitten kanssa :D Ei käsisaippuaa paljoa tarvitse, että se riittää.

      Poista
  2. Pakko sanoa anonyymille, ettei käsiä todellakaan tarvitse pestä saippualla joka wc-käynnin yhteydessä. Minä pesen ehkä kerran päivässä, enkä ole koskaan kipeä. Mitä ylihygieenisempi on, sitä huonompi vastustuskykykin on.

    - Maisa

    VastaaPoista

Herättikö kirjoitukseni ajatuksia? Kommentoi!