perjantai 20. helmikuuta 2015

Liikaa kenkiä!!!

Tänään päätin käydä kenkävarastoni oikein kunnolla läpi. Erittelin yksitellen kaikki omistamani kengät, ja kuvasin ne. Lajittelin kengät paljon käytössä oleviin, jonkin verran käytössä oleviin ja ei juurikaan käytössä oleviin. Tuloksen näette alla, lopussa pientä pohdintaa kengistäni:


PALJON KÄYTÖSSÄ





JONKIN VERRAN KÄYTÖSSÄ






EI JUURIKAAN KÄYTÖSSÄ







ERITTELYÄ

 Paljon käytössä olevista kengistä puuttuu tällä hetkellä eniten käyttämäni kengät, siniset nahkaiset nilkkurit. Paljon käytössä olevia kenkiä on siis kuudet. Ylimpänä olevat viininpunaiset converset ovat kylläkin niin huonossa kunnossa, että joutaisivat roskiin. Tilalle tulevat alimpana olevat pinkit tennarit, joille en ennusta kovin pitkää elinikää. Äitini hamstrasi ne minulle Anttilan loppuunmyynneistä. Balleriinoissa pärjäisin varmasti yhdellä parilla, mutta kahdet ovat kivaa vaihtelua. Eniten käytössä olevat kengät istuvat jalkaani hyvin, tuntuvat mukavilta ja näyttävätkin kivoilta ( poislukien converset :D ) Näitä kenkiä käytän ahkerasti, ja ne ansaitsevat paikan kaapissani.

Jonkin verran käytössä olevissa kengissä on kumisaappaat, jotka onneksi eivät ole ahkerassa käytössä. Näistä en kuitenkaan luovu, ovat päivän pelastus sateisella kelillä sekä partioleireillä.

Kahdet seuraavat kengät ovat haikkereita, joita käytän lähinnä metsäretkillä sekä partioleireillä. Yksillä ehkä pärjäisi, mutta kesällä lenkkarimalliset ovat kivemmat, ja syksyllä sekä pidemmillä vaelluksilla varrelliset lämmittävät ja tukevat nilkkaa.  Kuitenkin kun olen nämä loppuun kuluttanut ( lenkkarit ovat jo lähellä) aion hankkia tukevat nahkahaikkerit, jotka kestävät käyttöä vuosikymmenen.

Harmaat converset ovat käytössä lähinnä syksyllä sekä loppukeväästä. Ne ovat kovin painavat ja jäykät. Yritän kuitenkin saada ne loppuun käytettyä, mikä ei (valitettavasti) vie converseilta kovinkaan kauaa, enkä osta tilalle uusia.

 Paksut talvikengät ovat päivän pelastus kovilla pakkaskeleillä, joita ei tänävuonnakaan ole näkynyt. Varpaani ovat niin herkät jäätymään, että tämä kenkäpari on välttämättömyys. Hyisellä kelillä ovat ahkerassa käytössä.

Viimeisenä tämän otsikon alla ovat converseni. Valitsin converseista hieman naisellisemman mallin, joka miellytti silmääni. Kullankalliit roskien viemiseen, uintiin sekä partioleireille.

Ei juurikaan käytössä olevien kenkien listan ensimmäisenä ovat pitkävartiset talvisaappaani. Ehkä osittain märän talven syytä, mutta nämä ovat jääneet kaappiin. Lisäksi kahdet muut talvisaappaat ovat ehkä vähän tämän parin reviirillä, joten ei ole kovin tarpeellinen pari.

Seuraavana ovat kaupunkikuminilkkurini, jotka ovat oikeastaan vain lainassa äidiltäni silloin tällöin. Ei todellakaan välttämättömyys, hankaavat. Sitäpaitsi punaiset nokialaiseni ovat makeamman näköiset!

Kahdet korkokengät, joissa on liikaa korkoa 180-senttiselle tytölle. Auttamattomasti silti rakastan näitä, kuten kaikki korkoja, joten nämä saavat jäädä vielä kenkäkaappiini.

Total: 17 paria
Tarpeellisia: 8 + 2 korkokengät

Tavoitteeksi asetan - 7 paria. Tavoitteeseen pyrin käyttämällä kenkiä. Näitä en siis myy pois, vaan yritän käyttää ylimääräiset loppuun. 




4 kommenttia:

  1. Pakko kyllä sanoa, etten ole koskaan ymmärtänyt miksi pitkät ihmiset valittavat että joidenkien ihanien korkokenkien korko on liian korkea heidän pituuteeseensa. Itse olen sitä mieltä, että korkoa on liian paljon, kun kävely ei enää onnistu luontevasti. Jos pituutta on 190cm ja onnistuu sekä haluaa kävellä 15cm koroilla, niin mikään ei siihen ole esteenä! :)
    Pakko myös sanoa, että omistaisin mieluusti tuon 17 paria kenkiä, koska mulla niitä vasta liikaa onkin! Ainakin 60 paria nimittäin, jonkin verran päälle vielä..... Tavoitteena on aluksi vähentää 15 paria, tämän jälkeen tietty vielä paljon lisää! Jos vaikka onnistuisin edes 20 pariin vähentää.... :) Tämä kenkä määrä on nimittäin hyvin ahdistava...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kannustavasta kommentista!
      Kaikki on suhteellista kenkämääränkin suhteen :D Joku toinen bloggaaja taanoin luopui kaulimesta, koska ei kokenut sitä tarvitsevansa. Itse en voisi kuvitellakaan eläväni ilman kaulinta :D Toki liika on aina liikaa, mutta jokainen määritelköön "liian" itse. Hienoa kuitenkin että olet asettanut tavotteita, nyt vain puskemaan niitä kohti! :)

      Poista
  2. Kiva lista! Minä sitten taas en pidä ollenkaan korkokengistä. En ole koskaan oppinut niillä kävelemään, ja kaikki paikat kipeytyvät, jos erehdyn korkokengät jalkaani laittamaan. Hakusessa onkin korottomat siistit/juhlakengät. Pakko siis tiedustella, mistä tai minkä merkkiset nuo sinun herrainkenkäsi ovat, siis nuo mustat kengät toiseksi ylimpänä? Ovatko ne mukavat ja laadukkaat? Etsin nimittäin juuri tuollaisia kenkiä korkkarien tilalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse kengät on ostettu Latviasta, mutta ovat Tamaris-merkkiset, joten niitä saa kyllä Suomestakin. Maksoivat 60 euroa, en muista olivatko tarjouksessa. Ovat nahkaiset ja olleet paljon käytössä sen jälkeen kun ne viime elokuussa ostin. Olivat aluksi kovin epämukavat jalassa, mutta viikon käytön jälkeen nahka alkoi muotoutua, ja nyt istuvat kuin unelma. Ovat pysyneet siistissä kunnossakin, kun lankkailee aina välillä.

      Poista

Herättikö kirjoitukseni ajatuksia? Kommentoi!