keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Päivä Helsingissä

Suuntasin tänään kahdeksan junalla Helsinkiin päiväksi kiertelemään. Aamupäivän vietin Rööperissä kuljeskellen kaduilla ympäriinsä. Alunperin tarkoitus oli käväistä Hietalahdessakin asti, mutta en koskaan päässyt sinne asti, sillä poikkesin jokaisessa mielenkiintoisen oloisessa liikkeessä (eli käytännössä joka toisessa). Löysin monta ihanaa second hand ja vintage liikettä, yhden syötävän ihanan karkkikaupan syötävän söpöllä myyjällä sekä suloisen paperikaupan. Second hand ja vintage liikkeissä kiertelin etsien miellyttävää pikkulaukkua iltarientoihin. Sopivaa laukkua sopivaan hintaan ei kuitenkaan löytynyt. Tarvitsisin (haluaisin) kaksi uutta laukkua, pienemmän vain lompakolle, puhelimelle ja avaimille sekä isomman esimerkiksi kaupunkireissulle. Siksi pidin silmäni auki myös ihanien Suomessa valmistettujen Three Bags -nahkalaukkujen varalta. Yksi osui silmiini, mutta sen malli ei oikein miellyttänyt, joten se jäi liikkeen hyllyyn.

Käväisin metrolla myös Kalliossa kiertelemässä muutamalla kirppiksellä ja syömässä jotakin pientä. Päädyin Rytmi-nimiseen kahvilaan/baariin, jossa oli oikein mukava tunnelma ja hyvät tarjottavat. Paluumatkalla keskustaan hyppäsin ratikan kyytiin ja tein pienen ajelulenkinkin sillä Kaivopuiston kautta.

Tälläinen hauska kiinalainen armeija tuli vastaan Mannerheimintiellä.
Olen kuitenkin oikein tyytyväinen Helsingin reissun ostoksiini. Pääosin siksi, että niitä on vain yksi. Juuri ennen kuin suuntasin rautatieasemalle kohti Turun junaa päädyin vahingossa kiertämään vielä yhtä ostoskäytävää kun suureksi yllätyksekseni törmäsin Tiger of Swedenin liikkeeseen. Luulin, ettei Helsingissä ole sellaista, mutta olenkin kävellyt sen ohi monen monta kertaa. Kurkkasin liikkeeseen sisälle ja bongasin saman tien lompakon, jota olin katsellut jo aiemmin Turussa Stockmannilla. Hieman heräteostoksena se mukaani lähti, mutta luojan kiitos se oli alennuksessa :D


Annan kuitenkin heräteostokseni anteeksi itselleni. Jos nyt lähden itselleni oikein syitä selittelemään, niin nykyinen marikukkaro on epäkätevä kun kaikki on siellä yhtenä läjänä ja kolikot saavuttamattomissa pohjalla. Lisäksi konjakin väri on niin ihana! Tiedän kuitenkin, että jos olisin lompakon hyllyyn jättänyt, olisi se minua piiiitkäksi aikaa jäänyt harmittamaan. Tässä vielä kuva ostoksestani, joka muuten on yllättäen samanvärinen käsilaukkuni, macbook-koteloni, kenkieni ja vyöni kanssa. Miten niin pidän konjakin värisestä nahasta?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitukseni ajatuksia? Kommentoi!