maanantai 23. helmikuuta 2015

# vaatehaaste

Tilanne 14.2.2014:

163 vaatekappaletta + 17 paria kenkiä

Mukana KAIKKI vaatteet mitä täällä vain kaapeissa oli minun vaatteitani, alusvaatteista lähtien :D

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa:

( Kokonaisluvussa mukana kesävaatteet, joita ei tässä erittelyssä ole. Takit ja ulkohousut eivät myöskään ole mukana kuvassa)


2 farkut
2 hametta
3 kotihousut
1 huppari
4 neuletakkia
1 villapaita
5 pitkähihaista
5 kauluspaitaa
9 t-paitaa
1 legginssit
3 toppia
3 villasukat
4 rintsikat
2 vyötä
1 henkselit
6 sukkahousut
+ kasa sukkia ja alushousuja ja uikkareita 5 "osaa" ( kaikki ei kuvassa, paljon oli pyykissä)


Total vaatekaapissa: 52

Nämä vaatteet siis löytyvät nyt kaapistani. Juuri nyt en ole innokas lähtemään Projekt 333 toteuttamaan, sillä tällä vaatemäärällä/kokoonpanolla tarvitsee pyykätä vain kerran kuussa, kun pesee alusvaatteita ja sukkia kerran siinä välissä käsin. Laiskuus voittaa ainakin toistaiseksi!

Olen kyllä oikein tyytyväinen vaatemäärään, en osaa paljoa muuta sanoa. Hieman voisi vielä kohdistaa ja yhdistellä, mutta sen aika on vasta kun nämä on jo käytetty loppuun.


Loppuun vielä linkki kuningaskuluttajan uutisesta liittyen vaatehaasteeseen:

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/02/11/kuningaskuluttajan-toimittajat-avaavat-vaatekaappinsa-taalta-tulee-vaatehaaste

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/02/12/liikaa-vaatteita-tunnista-millainen-vaatteiden-omistaja-olet?ref=ydd-related-program


6 kommenttia:

  1. Itse aianakin vielä vähentäsisin tuosta nykyisestä ainakin kotihousuista, neuletakista, kauluspaidoista villasukista ja uikkareista! nuokin on sellaisia millä menisin yhdelläkappalella per vaate ainakin itse :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla toisen mielipide siitä mitä kannattaa vähentää :D Saa vähän näkökulmaa. Kauluspaitoja en aio välttämättä laittaa pois, sillä ne ovat todella ahkerassa käytössä. Neuletakeista olen samaa mieltä, sekä kotihousuista (kaksilla pärjäisi, yhdet collarit sekä yhdet yökkärihousut). Uikkaireissakin pärjäisi varmasti yhdellä yläosalla ja alaosalla. Katsotaan mitä teen niiden suhteen kun kesä saapuu. Villasukat ovat kulutuksen kohteena :D

      Poista
    2. Itse jäin pohtimaan että kauluspaidat plus teepaidat on yhteensä kahden viikon saldoa, itselläni on vaatteita viikoksi, plus kotivaatteet niillä menee paremmin kuin uskoisikaan. Biksuja on ollut yhdet aina, mihinkäs niitä muta sitten tarvitseekaan :) Itselläni on periaatteena että kaikki vaatteet mahtuvat 42 litran reppuun. Nyt muuttaessani käyn kaiken aina läpi ja helposti pystyn luopumaan vaatteista, kun tiedän että ei tarvitse raahata viittätoista ikean kassia :D

      Poista
    3. Noh mulla on 3vko-1kk pyykkiväli, ni toistaseks vaatteitten ois hyvä riittää siittä siks aikaa :D

      Poista
  2. Mutta tarvitseeko niitä vaatteita tästä vielä vähentää? Tähän liittyen oli hyvä juttu Jennin Arkijärki -blogissa. Ei se määrä, vaan tarpeellisuus, järkevät vaatteet, käytännöllisyys..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähänkin määrään mahtuu vielä vaatteita, joita en koe käytännölliseksi tai tarpeelliseksi, mutta ne ovat kaapissani, kunnes saan käytettyä ne loppuun ja sitten ostettua uuden paremman tilalle.

      Lisäksi hekilökohtaisena valintana olen päättänyt, etten laske partioharrastukseen tarkoitettuja vaatteita ( kerrastoja, välikerroksia ja kuoritakkeja yms) mukaan, sillä ne ovat enemmänkin harrastusvälineitä, sekä sellainen asia, josta koen, etten oikein halua karsia. Leirillä on nimittäin kurjaa, jos ainoa kerrasto kastuu :D Vaikka niitä tarvitaankin vain muutaman kerran vuodessa, ne ovat niin tärkeä osa leirikokemusta, että en uskalla lähteä vähemmällä.

      Kiitokset Jennin Arkijärki blogivinkkauksesta. Jenni esitti oikein hyvän pointin siitä, miksi vaatteet ovat useimmiten se ensimmäinen uhri, jota karsitaan ja vielä rajuimmin. Jäänkin tätä miettimään :)

      Poista

Herättikö kirjoitukseni ajatuksia? Kommentoi!